ua en ru

Аналітичний огляд валютної пари EUR/USD на 28 листопада 2013 р

Найбільш торгуєма валютна пара ринку Форекс - EUR/USD - нейтральна у четвер, 28 листопада. До 06:30 за київським часом євро оцінений ринком Форекс в 1,358 дол. Напередодні вийшов блок макростатистики, і він виявився неоднозначним.

Індекс споживчої довіри в США в листопаді 2013 року, за остаточними даними, склав 75,1 пункту. Така інформація представлена в доповіді Reuters і Мічиганського університету. Аналітики ринку Форекс очікували, що значення індексу за листопад 2013 р. складе 73,5 пункту. Індекс споживчої довіри в жовтні 2013 р. становив 73,2 пункту.

Індекс Мічиганського університету розраховується щомісячно за результатами опитування 500 сімей на тему їх фінансового становища та економічних очікувань. Вважається, що даний індекс відображає стан і найближчі перспективи споживчого попиту - ключового компонента американської економіки.

Аналітичний огляд ринку Форекс спирається на дані про обсяг замовлень на товари тривалого користування в США в жовтні 2013 р., який знизився на 2% порівняно з попереднім місяцем. Такі дані розповсюдило напередодні Міністерство торгівлі США (US Department of Commerce). Аналітики ринку Форекс, опитані Reuters, прогнозували, що цей показник знизиться на 1,9%. За винятком замовлень на транспортні засоби, обсяг замовлень на товари тривалого користування в США в жовтні по відношенню до попереднього місяця знизився на 0,1% (очікувалося зростання на 0,5%).

За переглянутими даними, у вересні обсяг замовлень на товари тривалого користування в США виріс на 3,8%, тоді як раніше повідомлялося про зростання на 3,7%.

Обсяг замовлень на товари тривалого користування не підтверджується гарним настроєм споживачів. З іншого боку, вважають аналітики ринку Форекс, попереду сезон новорічних розпродажів, тому просадка по замовленнях на товари тривалого користування може бути нівельована зростаючим попитом споживачів в переддень нового року. В цілому неоднозначність статистики можна буде побачити більш повно у даних за ВВП в IV кварталі. Цими даними буде оперувати ФРС приймаючи рішення, на ці дані буде спиратися і ринок Форекс.