ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 10 червня 2014 р

Євро на Форекс впав у понеділок, продовживши зниження, на тлі останніх зусиль Європейського центрального банку (ЄЦБ) щодо стимулювання економіки і боротьбу з низькою інфляцією, які зробили єдину європейську валюту менш привабливою для інвесторів.

Євро на Форекс впав у понеділок, продовживши зниження, на тлі останніх зусиль Європейського центрального банку (ЄЦБ) щодо стимулювання економіки і боротьби з низькою інфляцією, які зробили єдину європейську валюту менш привабливою для інвесторів. Пара євро/долар США на Форекс впала на 0,4% до 1,3589 після падіння на 0,1% у п'ятницю. Пара євро/японська ієна на Форекс опустилася на 0,4% до 139,32. Між тим, британський фунт на Форекс виріс на 0,4% проти євро, до 1,2360.

Новини ринку Форекс. У четвер ЄЦБ знизив ставку рефінансування і ставку за депозитами та представив серію дешевих кредитів для банків єврозони. Центральний банк заявив, що він також підготується до покупок забезпечених активами цінних паперів у майбутньому, якщо інфляція не покаже достатній зростання. Це рішення посилило перехід до деномінованих в доларах активів, який вже спостерігався на фоні відмінностей у грошово-кредитній політиці ЄЦБ і Федеральної резервної системи (ФРС) США.

Вплив цього починає відчувати і ринок облігацій. Різниця між прибутковістю державних облігацій певних країн в єврозоні і казначейських облігацій США розширилась. Прибутковість держоблігацій Німеччини та інших європейських облігацій впала на минулого тижня, тоді як прибутковість державних облігацій США переважно зростала. Інвесторів приваблює висока прибутковість паперів, яка рухається в протилежному напрямку порівняно з цінами на облігації, так як вони отримують більший дохід. "Якщо така ситуація продовжить розвиватися, то стане важко наводити аргументи на користь зміцнення євро на Форекс, - каже Шахаб Джалинус, керуючий директор з валютної стратегії і макроекономічних досліджень UBS Securities LLC. - Поки дані США досить сильні для того, щоб утримувати ФРС від зміни курсу, умови будуть сприяти зміцненню долара проти євро".

У п'ятницю США представили чергові дані по зайнятості, які виявилися вище прогнозів, що надало американській валюті на ринку Форекс невелику підтримку у той торговий день. Дані вказали на те, що економіка США продовжує демонструвати повільний, але все ж вимірний зростання, але вони не змінили очікувань інвесторів щодо наступного підвищення процентних ставок, коментує Джо Манимбо, старший ринковий аналітик Western Union.

"Поки ми спостерігаємо поступове зростання казначейських облігацій США, це повинно тягти за собою долар", - додає він.

В ході сесії на Форекс долар також виріс на 0,1% проти ієни, до 102,54. Між тим, фунт впав на 0,1% проти американської валюти, до 1,6794.