ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 18 червня 2014 р

Ринок Форекс з ранку в середу, 18 червня, благоволить європейським валютам. До 07:30 за київським часом фунт на Форекс варто 1,696 дол., євро оцінений ринком в 1,355 дол.

Ринок Форекс з ранку в середу, 18 червня, благоволить європейським валютам. До 07:30 за київським часом фунт на Форекс варто 1,696 дол., євро оцінений ринком в 1,355 дол. Незважаючи на розмашистий хід торгів, істотних змін на ринку Форекс не відбувається. Гравці зайняли вичікувальні позиції. Як відзначає аналітик "Альпарі" Антонов Владислав, курс євро/долар на Форекс знизився після виходу суперечливих даних індексів ZEW у Німеччині і єврозоні, пара фунт/долар відіграла всі втрати, понесені на даних про інфляцію.

Новини ринку Форекс. Індекс споживчих цін у Великобританії за травень знизився на 0,1% в щомісячному і виріс на 1,5% в річному обчисленні ( прогноз - зниження на 0,2% і зростання на 1,7% відповідно). Індекс ділових очікувань ZEW у Німеччині за червень склав 29,8 пункту (прогноз - 34,2 пункту, попереднє значення - 33,1 пункту). Індекс поточних економічних умов ZEW в червні склав 67,7 пункту проти прогнозу 62,1 пункту. Індекс очікувань ZEW в єврозоні в червні склав 58,4 пункту проти 55,2 пункту в травні (прогноз - 59,6 пункту).

Начальник аналітичного відділу УК "Капітал" Андрій Верхоланцев вважає головною подією тижня засідання ФРС США з подальшою прес-конференцією Джанет Йеллен.

Учасники глобального ринку Форекс на цьому тижні будуть перебувати в очікуванні підсумків засідання ФРС, згоден з колегами експерт Промсвязьбанка Олексій Єгоров. При цьому натяк на можливе підвищення ставок може посилити позиції долара. "На наш погляд, за підсумками тижня євро на Форекс знову спробує протестувати рівень 1,353 дол.", - вважає Єгоров.

На порядку денному - дані про інфляцію та будівництві в США, говорить Антонов. Активність інвесторів на валютному ринку невисока, оскільки трейдери утримуються від операцій в очікуванні результатів засідання Комітету з операцій на відкритому ринку ФРС США. Фунт і євро на ринку Форекс не можуть визначитися, де займати позиції: фунт - у 1,70 або 1,69, євро - у 1,35 або 1,355 дол.