ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 23 квітня 2014 р

Гравці поступово повертаються на західні біржі після великодніх свят. Але ринок Форекс цього не відчув повною мірою.

Гравці поступово повертаються на західні біржі після великодніх свят. Але ринок Форекс цього не відчув повною мірою. Його волатильність залишається низькою, а гра останніх тижнів відбувається в дуже вузькому діапазоні - 1,375-1,390 дол. У середу, 23 квітня, на 07:30 за київським часом за євро на Форексі можна виручити 1,382 дол.

"У США в останній тиждень вийшло кілька макроекономічних звітів. Кількість заявок на допомогу з безробіття зросло, але не так сильно, як очікувалося. Але важливішою була "Бежева книга" ФРС, і в цілому, не рахуючи пари регіонів, це дослідження показало, що економічні перспективи краще, ніж очікувалося. У той же час ринок нерухомості в США, який зазвичай набирає темпи у весняні та літні місяці, в цьому році зростає не так добре, як ми сподівалися. Та проблеми на ринку нерухомості можуть різко потягнути вниз зростання всієї американської економіки в цьому році", - повідомило РБК-ТБ з посиланням на головного економіста Citizen.vc Макса Вульфа.

Індекс випереджальних індикаторів США випередив очікування інвесторів, піднявшись на 0,8% в місячному численні (прогноз - зростання на 0,7%), що може свідчити про прискорення економічного зростання в II кварталі, відзначають аналітики "Райффайзенбанку". Це допомогло американським фондовим індексам вирости, але оптимізм був досить стриманим перед публікацією на поточному тижні звітності декількох великих американських корпорацій (Apple, Facebook, mcdonald's, Procter & Gamble та ін), відзначають аналітики ринку Форекс.

"Звітність американських компаній виходить змішаної, - вважає Вульф. - Є і сильні, і слабкі звіти. Макроекономічна ситуація не така гарна, щоб усі компанії показували стрімке зростання прибутку, і по фінансовому сектору це видно особливо добре. У Citi виникли проблеми, незважаючи на хороші прибутки, була дискусія про провал стрес-тесту ФРС. Прибуток Goldman Sachs знизилися, але вони все одно перевищили очікування ринку Форекс. У Morgan Stanley був дуже сильний квартал. У JPMorgan ми побачили більше проблем, звіт Bank of America сильно розчарував. Звіти банків дають змішані сигнали. Зростання прибутку в середньому нормальний, в той же час зростання виручки не можна назвати фантастичним. На банки все ще падає тінь кризи на ринку нерухомості у вигляді штрафів за їх дії в той період".

Дані з США, які надходять на ринок Форекс, свідчать про те, що, незважаючи на всі старання монетарної влади, макроекономічний стан США залишає бажати кращого. А це означає, що друкарський верстат залишиться включеним. Долар на Форексі, природно, реагує на це слабкістю.