ua en ru

Фондові торги в Європі 19 березня відкрилися різноспрямованим рухом провідних індексів

Фондові торги в Європі 19 березня відкрилися різноспрямованим рухом провідних індексів.

Фондові торги в Європі 19 березня відкрилися різноспрямованим рухом провідних індексів. Вся увага інвесторів сьогодні прикута до засідання американської ФРС.

Ринки з нетерпінням чекають закінчення засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи США. На ньому повинна бути затверджена подальша монетарна політика США, до сьогоднішнього дня спрямована на скорочення програми "кількісного пом'якшення". Більшість експертів очікує, що за підсумками зустрічі регулятор, зберігаючи вибраний курс, в черговий раз скоротить програму QE3. Якщо очікуване рішення буде прийнято, то щомісячні обсяги скупки облігацій будуть скорочені до 55 млрд дол. Результати засідання стануть відомі сьогодні о 20:00 за київським часом.

Позитивний вплив на настрій інвесторів також справила промова Президента Росії Володимира Путіна про подальшу долю України, виголошена ним напередодні. Президент виступив з промовою, в якій чітко дав зрозуміти, що Кремль не прагне до розділу України, і за Кримом, договір про приєднання якого був підписаний напередодні, інші території не підуть. Промова дещо послабила напружені відносини між Росією і Заходом, який раніше ухвалив рішення про введення санкцій відносно ряду видатних діячів політичного істеблішменту РФ.

На макроекономічному фронті інвесторів сьогодні очікує голосування членів комітету Банку Англії щодо подальшої грошовій політики відомства, а також нові дані по рівню безробіття у Великобританії, опубліковані Національним офісом статистики.

Німецька страхова компанія Allianz почала здійснювати виплати в рамках вимог у справі про зниклий малайзійський авіалайнер, який безслідно зник раніше в цьому місяці, й місце перебування якого невідомо досі. На його борту перебували 239 пасажирів. Рейс 370 компанії Malaysian Airline System виконував рейс з Куала-Лумпура в Пекін. Котирування Allianz знижуються на 0,5%.

На котирування фармацевтичної компанії Roche позитивний вплив можуть надати матеріали дослідження, які свідчать про те, що її препарат Tamiflu 4 роки тому виявився здатний протистояти штаму H1N1 ("свинячий грип"). Котирування ростуть на 0,3%.

Станом на 10:48 за київським часом 19 березня 2014 р. британський індекс FTSE 100 знижується на 17,70 пункту (-0,27%) - до 6587,58 пункту, німецький DAX підвищується на 4,05 пункту (+0,04%) - до 9246,60 пункту, французький CAC 40 втрачає 8,86 пункту (-0,21%) - до 4304,40 пункту, а швейцарський SMI підвищується на 2,83 пункту (+0,03%) - до 8242,90 пункту.