ua en ru

Фондові торги в Європі 28 березня відкрилися зростанням провідних індексів

Фондові торги в Європі 28 березня відкрилися зростанням провідних індексів слідом за азіатськими майданчиками і на тлі очікування інвесторів обіцяних Держрадою КНР заходів щодо стабілізації зростання китайської економіки.

Фондові торги в Європі 28 березня відкрилися зростанням провідних індексів слідом за азіатськими майданчиками і на тлі очікування інвесторів обіцяних Держрадою КНР заходів щодо стабілізації зростання китайської економіки.

Заява прем'єра Державної ради Китаю Лі Кецяна про те, що у китайського уряду є політичні резерви, які допоможуть впоратися з будь-якою економічною волатильністю в нинішньому році, надихнули інвесторів у всьому світі. Аналітики вважають, що китайське керівництво може почати незабаром стимуляцію економіки. І це допоможе стабілізувати зростання ВВП, темпи якого останнім часом демонструють зниження.

З макроекономічних новин в самій Європі увага інвесторів сьогодні буде прикуда до даних по зростанню інфляції в найбільшій європейській економіці - Німеччини - в березні. А 31 березня будуть опубліковані попередні дані по зростанню споживчих цін у березні у всій єврозоні. Консенсус-прогноз по показнику становить 0,6% в річному обчисленні. Місяцем раніше інфляція в зоні євро становила 0,7%, і тому багато експертів вважають, що Європейський центральний банк може вжити заходів щодо уповільнення зниження темпів зростання інфляції вже наступного тижня. Також сьогодні буде опублікований індекс споживчої довіри в єврозоні в березні, який, на думку експертів, повинен буде скласти -12,5 пункту.

З корпоративних новин сьогодні очікується офіційну заяву німецького автовиробника BMW, який повинен озвучити плани по створенню нового кросовера X7 з трьома рядами пасажирських сидінь, який буде орієнтований на американський ринок. Вперше про плани BMW написало Reuters минулого тижня, і в очікуванні цієї новини котирування німецького концерну ростуть станом на 10:34 за київським часом на 0,9%.

Французька нафтова компанія Total представила сьогодні свій річний звіт за підсумками 2013 р. Компанія заявила, що маржа переробки нафти в Європі в IV кварталі 2013 р. знизилася до мінімального значення за останні чотири роки, і низький попит на нафтопродукти, як і раніше негативно впливає на бізнес компанії. Папери Total знижуються на цьому тлі на 0,1%.

Акції італійського виробника шин Pirelli впевнено зростають - на 3,7% після того, як компанія відзвітувала про прибуток до виплати відсотків і податків у розмірі 791 млн євро, яка перевищила прогноз на рівні 789 млн євро. Втім, компанія скоротила свій прогноз по виручці за 2014 р. з 6,6 млрд євро до 6,2 млрд євро.

Станом на 10:49 за київським часом 28 березня 2014 р. британський індекс FTSE 100 зростає на 32,91 пункту (+0,50%) - до 6621,23 пункту, німецький DAX зростає на 67,97 пункту (+0,72%) - до 9519,18 пункту, французький CAC 40 зростає на 14,34 пункту (+0,33%) - до 4393,40 пункту, а швейцарський SMI - на 42,38 пункту (+0,51%) - до 8370,31 пункту.

BMW