ua en ru

Фондові торги в Європі 4 квітня відкрилися зростанням провідних індексів

Фондові торги в Європі сьогодні відкрилися помірним підвищенням більшості провідних індексів регіону, крім швейцарського SMI. В центрі уваги інвесторів сьогодні декілька звітів по американському ринку праці.

Фондові торги в Європі сьогодні відкрилися помірним підвищенням більшості провідних індексів регіону, крім швейцарського SMI. В центрі уваги інвесторів сьогодні декілька звітів по американському ринку праці. В 15:30 за київським часом стануть відомі березневі дані по безробіттю, приросту робочих місць в несільськогосподарських галузях і середньої погодинної оплати праці.

Консенсус-прогноз аналітиків наступний: безробіття знизився з 6,7% до 6,6%; приріст робочих місць збільшиться з лютневих 175 тис. до 200 тис.; темпи приросту середньогодинної заробітної плати скоротяться - з 0,4% до 0,2%. В цілому, це досить позитивні очікування, тому у європейських індексів є причина рости. Якщо позитивний настрій збережеться до кінця сесії, сьогодні буде дев'ятим днем "ралі" в Європі, а цей тиждень - третьої поспіль в "плюсі".
"Консенсус економістів полягає в тому, що після холодної зими макроекономічні показники повинні покращитися. Я впевнений, що так і станеться, і ми побачимо прогрес по американському ринку праці", - вважає фондовий менеджер німецької Frankfurt-Investment Trust Рэймунд Саксингер.

Ринки зростають і після вчорашньої заяви глави Європейського центробанку Маріо Драгі. Мегарегулятор залишив всі свої процентні ставки без зміни, а на наступній прес-конференції його керівник пообіцяв розглянути питання про застосування стимулюючих заходів подібно американському "кількісного пом'якшення".

Цінні папери європейських банків переважно дорожчають. Так, котирування британського Royal Bank of Scotland підвищилися на 0,3%, ринкова капіталізація Lloyds збільшується на 0,9%, папери Barclays дорожчають на 0,5%. Акції французького Societe Generale знижуються в ціні на 0,1%, котирування BNP Paribas підвищилися на 0,4%, ринкова капіталізація Credit Agricole зростає на 0,3%. Цінні папери німецького Commerzbank дорожчають на 1,9%, а акції Deutsche Bank знижуються в ціні на 0,1%.

Навпаки, торги по паперах телекомунікаційних компаній Європи проходять в "червоній" зоні. Котирування Vodafone знижуються на 0,6%, акції Telecom Italia дешевшають на 0,7%, ринкова капіталізація Orange скорочується на 1,5%, а цінні папери Deutsche Telekom дешевшають на 0,1%.

Станом на 11:25 за київським часом 4 квітня 2014 р. британський індекс FTSE 100 зростає на 25,32 пункту (+0,38%) - до 6674,46 пункту, німецький DAX підвищується на 16,42 пункту (+0,17%) - до 9645,24 пункту, французький CAC 40 додає 7,23 пункту (+0,16%) - до 4456,56 пункту, а швейцарський SMI втрачає 45,69 пункту (-0,54%) - до 8475,94 пункту.