ua en ru

Фондові торги в США 11 листопада закрилися незначним підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 11 листопада 2013 р. закрилися незначним підвищенням провідних індексів. Сесія пройшла досить стримано: провідні індекси додали лише трохи - від 0,01% до 0,14%. Помірність сесії більш ніж зрозуміла: з одного боку, у США відзначали свято - День ветеранів, з іншого ж - інвестори проявляють обережність, побоюючись перегріву ринку.

Щороку 11 листопада американці відзначають День ветеранів, присвячений учасникам бойових дій. Хоча в день свята американські біржі працюють у звичайному режимі, банки США залишаються закриті. Також не публікуються нові макроекономічні дані і звіти американських компаній.

Ще однією причиною просідання бірж могло стати їх стрімке ралі за результатами попередньої торгової тижня, викликало деякий перегрів ринку. Так, за підсумками торгів 8 листопада всі три індекси закрили сесію підвищенням в середньому на 1,3%, при цьому протягом 2013 р. індекси Dow Jones і S&P 500 додали більше 20%, а Nasdaq піднявся на 30%.

Приводом для ралі минулого тижня стали свіжі макроекономічні дані з США, де кількість нових робочих місць в економіці країни зросла значно більше, ніж очікували аналітики. Тим не менш інвестори продовжують турбуватися про те, що позитивна статистика останніх днів може змусити Федеральну резервну систему (ФРС) США до прийняття перших кроків по скороченню програми "кількісного пом'якшення".

Також на цьому тижні очікується виступ Джанет Йеллен - претендента на посаду нового глави ФРС США, рекомендованого особисто президентом країни Бараком Обамою. У разі затвердження 67-річна Дж.єллен стане першою жінкою на чолі ФРС США і займе крісло нинішнього глави ФРС Бена Бернанке, термін повноважень якого закінчується 31 січня 2014 р.

Несподіваним стрибком відзначилися котирування дискаунтовой системи Компанія, акції якої зросли в ціні більш ніж на 2%, а їх вартість перевищила 1,1 тис. дол. за акцію, що стало новим історичним рекордом для паперів компанії. Тим не менш до закриття торгів папери Priceline встигли трохи відкотитися від заповітної цінової позначки, закривши сесію підвищенням на 2,2%.

Котирування онлайн-рітейлера Amazon.com піднялися на 1,2%, після того, як стало відомо, що компанія уклала договір з Поштовою службою США. Тепер товари, придбані в онлайн-магазині, будуть доставлятися покупцям сім днів на тиждень. Цей сервіс буде запущений тільки в Нью-Йорку і Лос-Анджелесі, але, як очікується, вже в 2014 р. стане доступний для жителів Далласа, Х'юстона, Нового Орлеана і Фенікса.

Акції рітейлера Best Buy подорожчали на 4,5% після підвищення фахівцями UBS рекомендацій по паперах компанії з "нейтрально" до "купувати"; всього ж за цей рік акції Best Buy додали в ціні близько 270%.

За підсумками торговельної сесії 11 листопада 2013 р. індекс Dow Jones збільшився на 21,32 пункту (+0,14%) - до 15783,10 пункту, індекс S&P - на 1,28 пункту (+0,07%) - до 1771,89 пункту, а індекс Nasdaq виріс на 0,56 пункту (+0,01%) - до 3919,79 пункту.