ua en ru

Фондові торги в США 14 квітня закрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 14 квітня закрилися підвищенням провідних індексів.

Фондові торги в США 14 квітня закрилися підвищенням провідних індексів. За результатами торговельної сесії Nasdaq закрив торги підвищенням на 0,60%, а Dow і S&P 500 додали майже на 1%. Незважаючи на деяке підвищення за підсумками торгів, з початку року всі три провідних індексу все ще знаходяться в червоній зоні.

Всупереч тенденції, усталеної раніше, зростанням відзначилися котирування компаній високотехнологічного сектора. Папери соцмережі Facebook додали в ціні 0,6%, акції оператора коротких повідомлень Twitter подорожчали на 2,1%, ринкова капіталізація Amazon зросла на 1,3%, а Netflix - на 0,6%. Біотехнологічні компанії також відзначилися зростанням. Котирування Biogen Idec виросли на 2,1%, акції Gilead Sciences додали в ціні 1,2%, а ринкова капіталізація Alexion Pharmaceuticals зросла на 1,7%.
Увага інвесторів сьогодні також залишається прикутим до таких компаній, як Google, Yahoo, IBM та Intel. Вони, протягом нинішнього тижня оприлюднюють свої фінансові звіти за квартал.

"Цвяхом" торгової сесії можна по праву назвати Citigroup, оприлюднив свій фінансовий звіт за квартал. Третій за величиною банк США відзвітував про зростання чистого прибутку на 3,5% - до $3,94 млрд за січень-березень 2014р. Роком раніше показник становив $3,81 млрд. За винятком податкових та облікових витрат, прибуток на акцію склав $1,30, що помітно перевищило консенсус-прогноз аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, становив $1,14. Відмінні результати Citigroup порадували інвесторів, відправивши котирування компанії в зелене поле. Папери банку дорожчають на 4,4%. Раніше, 11 квітня, свої квартальні звіти представили банки JPMorgan Case і Wells Fargo. Пізніше на цьому тижні фінансові звіти оприлюднять Bank of America, Goldman Sachs і Morgan Stanley.
Котирування Herbalife, просіли в ході торгів від 11 квітня, знову повернулися в зелену зону, піднявшись на 4,4%. За підсумками попереднього торгового дня котирування компанії впали майже на 14%, після того як Financial Times повідомив, що ФБР і Міністерство юстиції проводять відносно компанії чергову перевірку. Бізнес Herbalife, що займається продажу харчових добавок, вже не раз потрапляв в поле зору перевіряючих органів. Раніше інвестор Білл Акман також неодноразово заявляв, що при реалізації свого бізнесу Herbalife використовує схему фінансової піраміди. Тим не менш, Herbalife спростувала повідомлення, заявивши, що ні про яке розслідуванні їй не відомо.

За підсумками торгової сесії 14 квітня 2014 р. індекс Dow Jones виріс на 146,49 пункту (+0,91%) - до 16173,24 пункту, індекс S&P додав 14,92 пункту (+0,82%) - до 1830,61 пункту, а індекс Nasdaq - на 22,96 пункту (+0,57%) - до 4022,69 пункту.