ua en ru

Фондові торги в США 28 лютого відкрилися зростанням провідних індексів

Фондові торги в США 28 лютого відкрилися зростанням провідних індексів, незважаючи на деяке розчарування інвесторів

Фондові торги в США 28 лютого відкрилися зростанням провідних індексів, незважаючи на деяке розчарування інвесторів у зв'язку з тим, що переглянуті дані по ВВП США за IV квартал 2013 р. виявилися гіршими, ніж очікували аналітики і чим показало первинне читання показника.

За уточненими даними, валовий внутрішній продукт (ВВП) США в IV кварталі 2013 р. порівняно з попереднім кварталом виріс на 2,4% в перерахунку на річні темпи, повідомило сьогодні Міністерство торгівлі США. Аналітики, опитані Reuters, очікували, що ВВП США зріс на 2,5%.

Це друга оцінка ВВП США за звітний період. Попередня була опублікована 30 січня 2014 р. Тоді повідомлялося, що валовий внутрішній продукт США в IV кварталі 2013 р. порівняно з попереднім кварталом виріс на 3,2% в перерахунку на річні темпи, що збіглося з очікуваннями експертів. За весь 2013 р. американська економіка зросла на 1,9%.

Крім того, Reuters і Мічиганського університету оприлюднять сьогодні останні дані по індексу споживчої довіри за лютий. Як очікують аналітики, показник складе 81,3 пункту.

Напередодні настрій інвесторів неабияк підняло виступ голови Федерального резерву США Джанет Йеллен перед банківським комітетом сенату з піврічним звітом щодо монетарної політики. Серед ряду питань Йеллен торкнулася і скорочення програми кількісного пом'якшення QE3. Вона зазначила, що ФРС продовжить скорочення стимулюючих заходів, розпочате ще попереднім главою Федрезерву Бен Бернанке, і може повністю згорнути програму QE3 вже восени 2014 р.

У секторі корпоративних новин інвесторам буде представлений звіт компанії 3D Systems, що працює у сфері споживчої і промислової 3D друку. Компанія повідомила про зростання прибутку, доступний для розподілу серед акціонерів, до 0,19 долл. на акцію, що в цілому співпало з прогнозом аналітиків, опитаних Thomson Reuters. Виручка компанії зросла на 52% і склала 154,82 млн долл. В результаті папери 3D Systems впевнено дорожчають - на 6%.

Котирування рітейлера Best Buy демонструють деяке підвищення на тлі квартальної звітності, опублікованій раніше, - піднімаються на 3%. Це свідчить про те, що за звітний період компанія змогла домогтися прибутку при тому, що раніше терпіла збитки.

Акції авіаперевізника United Airlines знижуються в ціні на 2,6% після того, як компанія заявила, що була змушена скасувати в цілому 22 тис. рейсів протягом перших двох місяців року у зв'язку з поганими погодними умовами. Це заява, цілком ймовірно, буде означати падіння виручки компанії в перспективі.

Станом на 16:48 за київським часом 28 лютого 2014 р. індекс Dow Jones росте на 34,50 пункту (+0,21%) - до 16307,15 пункту, індекс S&P піднімається на 5,25 пункту (+0,28%) - до 1859,54 пункту, а індекс Nasdaq додає 15,46 пункту (+0,36%), до 4334,39 пункту.