ua en ru

Фондові торги в США 9 квітня завершилися зростанням провідних індексів

Фондові торги в США 9 квітня 2014 р. завершилися зростанням провідних індексів на тлі початку сезону корпоративної звітності, а також публікації протоколів засідання Федеральної резервної комісії (ФРС) США.

Фондові торги в США 9 квітня 2014 р. завершилися зростанням провідних індексів на тлі початку сезону корпоративної звітності, а також публікації протоколів засідання Федеральної резервної комісії (ФРС) США.

Так звані "хвилини" березневого засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC були опубліковані в 21:00 за київським часом напередодні. Протоколи підтвердили, що члени ФРС одноголосно схиляються до скасування цільового показника по безробіттю на рівні 6,7% в якості індикатора для підвищення відсоткової ставки.

В ході прес-конференції глава ФРС Джанет Йеллен дещо налякала інвесторів, заявивши, що програма "кількісного пом'якшення QE3, довгий час служила надійним інструментом підтримки американської економіки, що може бути згорнута вже до осені 2014 року, а перше підвищення облікової ставки, яка зараз знаходиться на рекордно низькому рівні 0,25%, може відбутися вже в 2015 р.

Під деяким тиском виявилися автомобільні компанії - приводом для цього послужив відгук 6,4 автомобілів автовиробника Toyota по всьому світу. Її папери за підсумками торгів втратили в ціні 1,3%. Ринкова капіталізація General Motors знижується на 2,4%.
Напередодні офіційно відкрився сезон корпоративної звітності американських компаній. Першим показники оприлюднив алюмінієвий гігант Alcoa, який повідомив інвесторам про прибутки, що перевищили прогнози. Котирування Alcoa виросли на 3,8%. Наступні великі доповіді очікуються вже 11 квітня, коли результати фінансової діяльності за квартал оприлюднюють банківські гіганти Jpmorgan і Wells Fargo.
Котирування соцмережі Facebook злетіли більш ніж на 7%, після того як аналітики повідомили, що онлайн-сервіс для обміну зображеннями Instagram, який Facebook придбала в 2012 р. за 1 млрд дол., на сьогоднішній день є найпопулярнішою соцмережею серед підлітків.
За підсумками торгової сесії 9 квітня 2014 р. індекс Dow Jones виріс на 181,04 пункту (+1,11%) - до 16437,18 пункту, індекс S&P підвищився на 20,22 пункту (+1,09%) - до 1872,18 пункту, а індекс Nasdaq - на 70,91 пункту (+1,72%) - до 4183,90 пункту.