ua en ru

Фондові торги в США відкрилися 9 квітня зростанням індексів

Фондові торги в США відкрилися 9 квітня 2014 р. зростанням провідних індексів

Фондові торги в США відкрилися 9 квітня 2014 р. зростанням провідних індексів на тлі корпоративної звітності та очікуваної публікації стенограми березневого засідання Федеральної резервної системи США.

Так звані "хвилини" березневого засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC будуть опубліковані сьогодні в 21:00 за київським часом. Нагадаємо, тоді глава ФРС Джанет Йеллен заявила, що "кількісне пом'якшення" американської економіки, ймовірно, буде завершено вже до цієї осені, а перше підвищення облікової ставки, яка зараз знаходиться на рекордно низькому рівні 0,25%, може відбутися вже в 2015 р. Тоді Йеллен чимало налякала інвесторів, і тепер вони чекають, що стенограма березневого засідання прояснить, що саме обговорювалося на зустрічі.

У корпоративному секторі увагу сьогодні прикута до котирувань автовиробників, після того як Toyota оголосила, що відкликає 6,4 млн автомобілів по всьому світу. Папери компанії подешевшали на 1,3%. Ринкова капіталізація General Motors також знижується - на 2,1%. Компанія зіткнулася з відкликанням автомобілів набагато раніше, і запізнілий відгук несправних автомобілів став предметом розгляду американських регуляторів.

Також варто відзначити, що представники телекомунікаційних компаній Comcast і Time Warner Cable виступлять перед комітетом сенату, щоб переконати законодавців у тому, що їх злиття не представляє загрози надмірної монополізації галузі. В очікуванні цієї події папери обох компаній дорожчають: Comcast - на 0,13% і Time Warner Cable - на 1,3%.

Котирування алюмінієвого гіганта Alcoa ростуть на 4,8%, після того як напередодні компанія першою представила свої фінансові результати, які перевершили очікування аналітиків. Слідом за Alcoa вже цього тижня доповіді представлять банки Jpmorgan Chase і Wells Fargo.

Станом на 19:15 за київським часом 9 квітня 2014 р. індекс Dow Jones росте на 47,20 пункту (+0,29%) - до 16303,34 пункту, індекс S&P додає 4,72 пункту (+0,25%) - до 1856,68 пункту, а індекс Nasdaq - 24,47 пункту (+0,59%) - до 4137,46 пункту.