ua en ru

Фондові торги в США сьогодні відкрилися підвищенням більшості провідних індексів

Фондові торги в США відкрилися підвищенням більшості провідних індексів. Приводом для цього стало очікування публікації протоколів засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) ФРС США, так і безліч макроекономічних новин.

Вже кілька днів вся увага інвесторів прикута до майбутньої публікації матеріалів засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США. Сьогодні в 21:00 за київським часом інвестори нарешті отримають можливість ознайомитися з ними. Гравці сподіваються, що ця інформація роз'яснить їм подальшу стратегію ФРС в питанні скорочення програми кількісного пом'якшення QE3. Інвестори розраховують, що ФРС утримається від урізання стимулюючих заходів ще хоча б півроку.

День видався багатим на макроекономічні новини. Так, ще до відкриття торгів Міністерство праці США повідомило, що споживчі ціни в США в жовтні знизилися на 0,1% в місячному численні. Аналітики тим часом прогнозували, що даний показник не зміниться. У річному численні споживчі ціни зросли на 1%, як і прогнозували фахівці. У той же час Міністерство торгівлі країни оприлюднило набагато більш позитивні дані за обсягом роздрібних продажів в США за минулий місяць. Показник виріс в місячному численні на 0,4%, у той час як аналітики очікували, що він виросте лише на 0,1%. Також сьогодні стануть відомі свіжі дані по продажах на вторинному ринку житла.

Тим часом триває сезон квартальної звітності. До офіційного старту торгів результати фіндіяльності за квартал оприлюднив проблемний рітейлер J.C.Penney. Знову звіт збиткового рітейлера виявився нижчим за очікування Уолл-стріт: збиток за III квартал виявився більше прогнозованого. Чистий збиток склав 489 млн дол., або 1,94 дол/акція. За нормами GAAP квартальний збиток досяг позначки в 457 млн дол., або 1,81 дол/акція, що на чотири центи вище, ніж прогнозували аналітики. Тим не менш позитивні тенденції в продажах компанії забезпечили прихильність інвесторів і в ході pre-market торгів акції рітейлера пішли в "зелену" зону. На відкритті сесії котирування J.C.Penney підвищуються на 9,3%.

Ще одним відзвітували став рітейлер lowe's, специализирующий на продажу товарів для будинку. Його результати виявилися більш вражаючими, але і їм не вдалося дотягнути до прогнозів. Прибуток на акцію компанії склав 0,47 дол, у той час як аналітики очікували, що він досягне 0,48 дол. Продажу lowe's в III кварталі склали 13 млрд дол. проти прогнозованих 12,72 млрд дол. Компанія також підвищила власний прогноз на поточний фінансовий рік, заявивши, що чекає зростання продажів на 6% і прибутку на акцію в розмірі близько 2,15 дол. Тим не менш відразу після публікації звітності папери lowe's просіли в ході pre-market на 3,3%. Торговий старт котирування компанії також взяли в "червоній" зоні, знизившись на 3,5%.

Станом на 16:49 за київським часом 19 листопада 2013 р. індекс Dow Jones знижується на 7,84 пункту (-0,05%) - до 15959,19 пункту, індекс S&P додав 2,42 пункту (+0,14%) і склав 1790,50 пункту, а індекс Nasdaq підвищився на 9,56 пункту (+0,24%) - до 3940,91 пункту.