ua en ru

Фондові торги у США закрилися 13 січня серйозних пониженням індексів

Фондові торги у США завершилися 13 січня 2014 р. зниженням провідних американських індексів понад 1%.

Фондові торги у США завершилися 13 січня 2014 р. зниженням провідних американських індексів понад 1%. Для індексу Dow це найгірша сесія за три місяці (від часів "шатдауна" держапарату США).

Інвестори як і раніше розмірковують про наслідки доповіді по ринку праці , який вийшов перед попередніми торгами 10 січня 2014р . Звіт показав , що в грудні минулого року кількість створених робочих місць в несільськогосподарських галузях знизилося в 2-3 рази по відношенню до середньомісячним значенням , досягнувши 74 тис. - мінімуму з січня 2011р. Також досить сильно впала безробіття , проте пігулку це підсолоджувати слабо.
На тлі цих суперечливих даних у трейдерів знову виникає питання: який буде в осяжній перспективі політика Федеральної резервної системи ( ФРС) . Зокрема , по відношенню до програми "кількісного пом'якшення" . Власне , 13 січня ринки закрилися в глибокому мінусі багато в чому через заяви голови ФРБ Атланти Денніса Локхарта . Він висловив активну підтримку подальшому урізання "кількісного пом'якшення" . Хоча Д.Локхарт не є голосуючим членом профільного комітету ФРС , його заява змусила сильно понервувати інвесторів.
Зі звітів з макроекономіки , очікуваних сьогодні , варто виділити публікацію даних за цінами на експорт - імпорт і за роздрібними цінами в США за грудень 2013р.
Основні новини прийдуть сьогодні з полів корпоративної інформації: в повну силу розгортається період корпоративної звітності. З великих гравців ринку сьогодні за жовтень -грудень 2013р. звітують банки Wells Fargo і JPMorgan Chase . Відносно Wells Fargo аналітики порталу MoneyBeat при Wall Street Journal очікують прибутку в 5,3 млрд дол ( 98 центів / акція) при виручці в 20,1 млрд дол JPMorgan Chase , як очікується , продемонструє прибуток у розмірі 5,2 млрд дол (1,35 дол. / акція) при виручці 23,7 млрд дол
Крім того , на відкрився днями Детройтському автосалоні великі виробники продемонстрували свої інноваційні автомобілі . Так , Ford представив нову модель свого легендарного пікапа F- 150 , яка має вийти в масове виробництво в наступному році. Папери Ford за підсумками торгів подорожчали на 0,3 %. Акції GM знизилися в ціні , однак помітно слабкіше ринку ( -0,4 %). Причина : на автосалоні автомобілем 2013р. був визнаний спорткар Chevrolet Corvette Stingray ( GM володіє брендом Chevrolet) .
Тікером "номер один" стали котирування виробника бурбона Jim Beam . Акції компанії подорожчали на 24,6 % після звістки про те , що японська фірма Suntory купить американську Beam з усіма її боргами за 16 млрд дол
Мультимедіа - компанія Netflix збільшила свою ринкову капіталізацію на 1,4 %, після того як престижної премії "Золотий глобус" напередодні була удостоєна Робін Райт , яка зіграла головну роль у серіалі "Картковий будиночок" - флагмана Netflix .
За підсумками торгової сесії 13 січня 2014р . індекс Dow Jones знизився на 179,11 пункту ( -1,09 %) - до 16257,94 пункту , індекс S & P збавив 23,17 пункту ( -1,26 %) - до 1819,20 пункту , а індекс Nasdaq знизився на 61 , 36 пункту ( -1,47 %) - до 4113,31 пункту.