ua en ru

Фондові торги в США закрилися 8 квітня підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США закрилися 8 квітня 2014 р. помірним зростанням американських фондових індексів. Позитивний прогноз МВФ по американській економіці перекрив побоювання інвесторів напередодні періоду квартальної звітності.

Фондові торги в США закрилися 8 квітня 2014 р. помірним зростанням американських фондових індексів. Позитивний прогноз МВФ по американській економіці перекрив побоювання інвесторів напередодні періоду квартальної звітності.

Вже після закриття торгової сесії звіт за січень-березень представив алюмінієвий гігант Alcoa, традиційно першим з великих корпорацій оглашающий квартальні дані. Експерти Bloomberg чекали, що компанія відзвітує про виручці в $5,55 млрд і прибутку на акцію близько $0,05. Продажі трохи недотягнули до очікувань і склали $5,45 млрд, однак прибуток майже вдвічі перевершила прогнози і склала $0,09 на акцію. В ході торгів акції Alcoa подорожчали на 0,5%, а на сесії after-hours піднялися в ціні вже на 2%.

Тепер прийшла пора звітувати банківського сектору. На цьому тижні квартальні дані нададуть Jpmorgan Chase (-0,3%) і Wells Fargo (+0,4%). Котирування компаній сектора в цілому показують "бічне" різноспрямований рух. Виняток становить лише Goldman Sachs (-1,3%). Напередодні Wall Street Journal опублікував статтю, в якій спрогнозував банку слабкий квартальний звіт (вийде на наступному тижні) через скорочення виручки по торговельної діяльності.

Позитивною новиною для інвесторів став щоквартальний звіт МВФ, опублікований сьогодні. Економісти валютного фонду підрахували, що в 2014р. американська економіка зросте на 2,8%, а в 2015р. - на 3%. Таким чином, розвинені країни, в першу чергу США, повертають собі положення "локомотива прогресу" на тлі гальмування зростання ВВП держав, що розвиваються.

Варто відзначити, що "високотехнологічний" індекс Nasdaq, який останні дні очолював падіння на американській біржі, тепер очолює зростання. Впевнене підвищення показали котирування IT-компаній лістингу Nasdaq: Facebook (+2,2%), Netflix (+3,2%), Amazon (+2,9%). Зростає капіталізація і компаній енергетичного сектора: First Solar (+7%), Walter Energy (+4,8%), Alpha Natural Resources (+7,3%).

За підсумками торгової сесії 8 квітня 2014 р. індекс Dow Jones виріс на 10,27 пункту (+0,06%) - до 16256,14 пункту, індекс S&P підвищився на 6,92 пункту (+0,38%) - до 1851,96 пункту, а індекс Nasdaq - на 33,23 пункту (+0,81%) - до 4112,99 пункту.