ua en ru

Фондові торги в Японії 2 квітня закрилися зростанням індексу Nikkei на 1,04%

Фондові торги в Японії завершилися зростанням індексу Nikkei на 1,04% на тлі позитивних макроекономічних даних зі США.

Фондові торги в Японії завершилися зростанням індексу Nikkei на 1,04% на тлі позитивних макроекономічних даних зі США. Також сприятливий вплив на токійський індекс має слабка японська національна валюта.

У США напередодні був опублікований індекс промислового виробництва ISM у березні, який зріс у порівнянні з лютневим значенням, хоча і менше прогнозів. Індекс склав 53,7 пункту в порівнянні з 53,2 пункту в лютому, що додало оптимізму інвесторам на азіатських ринках і, зокрема, в Японії.

З корпоративних новин: японський виробник електронних компонентів для цифрових пристроїв Renesas Electronics веде переговори з Apple та іншими потенційними покупцями про продаж 55-процентної частки свого підрозділу з виробництва напівпровідників для екранів смартфонів. На тлі цих новин ринкова капіталізація Renesas зросла на 6%.

Слабка ієна привертає увагу до котирувань японських експортерів, які, як завжди, виграють на цьому тлі: папери Toyota Motor Corp. подорожчали на 0,5%, Honda Motor Co. додали в ціні 1,2%. Котирування виробника паперу Ricoh Co. Ltd. піднялися на 0,9%, а вартість акцій Fujifilm Holdings збільшилася на 1,6%.

Котирування автоконцерну Nissan Motor зростають на 1,5% на тлі оприлюднених напередодні результати про продажі автомобілів на ринку США в березні. Автовиробник отримує 34% свого прибутку у США, і тому зростання його американських продажів на 8,3% - до 149 тис. 136 одиниць надихнув інвесторів.

За підсумками торгів 2 квітня 2014 р. індекс Nikkei виріс на 1,04% і склав 14946,32 пункту. Долар США виріс на 0,10 ієни, курс становить 103,77 єни за 1 дол.