ua en ru

Фондові торги в Японії 20 листопада завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,33%

Фондові торги на Токійській біржі 20 листопада завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,33%. Аналітики вважають, що інвестори будуть дотримуватися обережної тактики після недавнього ралі котирувань, сам Nikkei зараз відступив з максимумів останніх 6 місяців, яких він досяг 18 листопада. Тим не менш, в середньостроковій перспективі аналітики прогнозують, що котирування японського ринку продовжать рости на тлі послабленні ієни.

Трейдери, як і раніше уважно стежать за будь-якими новинами Федеральної резервної системи (ФРС) США, щоб зрозуміти, коли американський центробанк може почати скорочення програми QE3 (кількісного пом'якшення). 19 листопада ФРС опублікувала протокол засідання комітету з відкритих ринків (FOMC) від 30-31 жовтня.

Голова ФРС Бен Бернанке повідомив, що облікова ставка американського центробанку збережеться на близькому до нуля рівні досить довгий час після того, як центробанк почне згортати стимуляционную програму. У той же час він солідарний зі своїм колегою Джаннет Йеллен, яка найбільш імовірно змінить Бернанке на його посту в січні 2014 р., в тому, що економіка все ще потребує підтримки.

Що стосується токійської торговельної площадки, то ці заяви продовжують зміцнення долара щодо ієни, що сприятливо відбивається на котируваннях японських експортерів. Вартість виробника аудіо - та відеообладнання Panasonic Corp. за підсумками торгів зросла на 6,7%, акції Suzuki Motor додали 0,2%, а японський виробник електроніки Sharp Corp. став лідером зростання за підсумками сесії, і його папери подорожчали на 7,6%.

Деякі недавні фаворити ринку, взяли паузу, наприклад, банки і страхові компанії, що спеціалізуються на видах страхування, відмінних від страхування життя, нещодавно продемонстрували інтенсивне зростання котирувань на тлі позитивних фінансових показників.

Таким чином, вартість акцій страхувальника майнової шкоди MS&AD Insurance Group Holdings Inc. знизилася на 1,8%, у той час як папери фінансового страховика NKSJ Holdings Inc. "просіли" на 2,2%.

У банківському секторі втрачають у вартості Mitsubishi UFJ Financial Group (-0,8%), Mizuho Financial Group (-1,4%) і Sumitomo Mitsui Financial Group (-1%).

За підсумками торгів 20 листопада 2013 р. індекс Nikkei знизився на 50,48 пункту (-0,33%) і склав 15076,08 пункту. Курс долара до ієни знизився по відношенню до курсу попереднього торгового дня на 0,17 ієни і склав на закритті фондових торгів 100,01 ієни/дол.