ua en ru

Фондові торги в Японії 26 лютого завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,54%

Фондові торги в Японії завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,54% на тлі макроекономічних даних із США, викликав просідання бірж у США.

Фондові торги в Японії завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,54% на тлі макроекономічних даних із США, викликав просідання бірж у США.

На даний момент Nikkei веде себе досить стримано. Незважаючи на те, що за підсумками попередніх торгів провідний японський індекс виріс на 1,44% і досяг свого максимального значення з початку лютого, нинішній торговий день виявився для нього досить помірним. Фахівці вважають, що чекати яскравою динаміки найближчим часом не варто на тлі відсутності сильних каталізаторів, які могли б вплинути на настрій інвесторів.

Найбільшим розчаруванням для американських інвесторів, втім, як і для їхніх японських колег, стала публікація даних по індексу споживчої довіри в США. Згідно з даними за лютий, показник досяг позначки в 78 пунктів. Результат виявився нижче прогнозів: аналітики очікували, що значення індексу складе 80 пунктів. Значення за попередній місяць також було переглянуто в бік зниження: з 80,7 пункту до 79,4 пункту.

На цьому тижні японські інвестори продовжать стежити за макроекономічними даними з США, де 26 лютого буде опублікована доповідь з продажів нових будинків, а на наступний день - інформація щодо обсягів замовлень на товари тривалого користування.

На корпоративному фронті котирування Panasonic Corp. зросли на 5,3%. Приводом для позитивної динаміки стала публікація в газеті Nikkei. Згідно з опублікованими даними, компанія запрошує кілька японських компаній для спільного інвестування в американський завод з виробництва батарей, який Panasonic Corp. планує побудувати спільно з американським виробником електрокарів Tesla Motor Inc.

На котирування крупних експортерів, орієнтованих на зарубіжні ринки, деякий тиск зробило уповільнення ослаблення ієни. На цьому тлі папери автовиробника і експортера Toyota Motor втратили в ціні 1,2%, ринкова капіталізація Nissan Motor Co. скоротилася на 0,3%, а котирування Honda Motor Co. просіли на 0,1%.

За підсумками торгів 26 лютого 2014 р. індекс Nikkei знизився на 0,54% і склав 14970,97 пункту. Долар США знизився на 0,2 ієни, курс становить 102,32 ієни/дол.