ua en ru

Фондові торги в Японії 26 березня завершилися зростанням індексу Nikkei на 0,37%

Фондові торги в Японії завершилися помірним зростанням індексу Nikkei на 0,37%.

Фондові торги в Японії завершилися помірним зростанням індексу Nikkei на 0,37%. Основною причиною оптимізму на азіатських ринках сьогодні є макроекономічні дані по економіці США. Втім, японські інвестори зберігають обережність напередодні нового фіскального року, що стартує 1 квітня 2014 р.

Індекс вжиткового довіри в США в березні склав 82,3 пункту, перевершивши тим самим і консенсус-прогноз аналітиків на рівні 78,6 пункту, і лютневий показник, переглянутий у бік підвищення до 78,3 пункту. Зазначимо, що це найвище значення показника за останні шість років, чим і пояснюється наснагу на біржі.

З початком нового фіскального року в Японії очікується підвищення податків на доходи від продажів. Втім, інвестори сподіваються, що уряд країни продовжить програму стимуляції економіки, запущену рік тому. Напередодні радник прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе повідомив, що Банк Японії прийме рішення щодо подальших обсягів програми "кількісного пом'якшення" вже в середині травня.

На корпоративному фронті варто відзначити динаміку котирувань виробника напоїв і медикаментів Kirin Holdings, які виросли на 2,6% на тлі повідомлення про те, що компанія планує збільшити розмір виплат по дивідендах до як мінімум 40 ієн на акцію в наступному фіскальному році.

Папери японських експортерів торгуються різноспрямовано в зв'язку з тим, що ослаблення ієни до долара уповільнило свій темп. Торги по акціях японських автовиробників закрилися в "зеленій" зоні. Цінні папери Toyota Motor і Nissan Motor виросли в ціні на 1,1%, а котирування Mitsubishi Motors зросли на 0,6%, також як і ринкова капіталізація Honda Motor. Однак папери виробника електроніки Panasonic знижуються в ціні на 0,3%.

За підсумками торгів 26 березня 2014 р. індекс Nikkei виріс на 0,37% і склав 14477,16 пункту. Долар США виріс на 0,02 ієни, курс становить 102,30 ієни/дол.