ua en ru

Фондові торги в Японії 4 квітня закрилися зниженням індексу Nikkei на 0,05%

Фондові торги в Японії закрилися сьогодні слабким зниженням Nikkei на 0,05%, індекс трохи "відкотився" з тритижневого максимуму.

Фондові торги в Японії закрилися сьогодні слабким зниженням Nikkei на 0,05%, індекс трохи "відкотився" з тритижневого максимуму. Інвестори на Токійській фондовій біржі сьогодні проявили акуратність в очікуванні ключової доповіді Мінфіну США щодо стану американського ринку праці.

Очікується, що в сьогоднішній доповіді Мінфін США відзвітує про приріст нових робочих місць в березні на 200 тис. 2 квітня 2014 р. вже була опублікована доповідь агентства ADP за рівнем зайнятості в США, яка, як вважається, передбачає офіційний звіт Мінпраці, очікуваний 4 квітня. У березні кількість зайнятих у приватному секторі громадян збільшилась на 191 тис. проти очікуваних 195 тис. Але це все одно вище лютневих 178 тис. (переглянуто з 139 тис.).

У самій Японії спекуляції про те, що Банк Японії може вже наступного тижня прийняти рішення про збільшення програми "кількісного пом'якшення" з побоювань, що підвищений з 1 квітня 2014 р. на 3 процентних пункту (з 5% до 8%) ПДВ може істотно послабити впевненість японських споживачів і зростання споживчих цін. Це, в свою чергу, призвело до зростання котирувань паперів компаній, що працюють в секторі нерухомості. За підсумками торгів котирування будівельної компанії Mitsui Fudosan зросли на 2,3%, папери ріелторської корпорації Mitsubishi Estate додали в ціні 2%, а ринкова капіталізація Sumitomo Realty & Development зросла на 2,9%.

Торги по акціях японських автовиробників закрилися різноспрямовано. Цінні папери Toyota Motor знизилися в ціні на 0,8%, акції Nissan Motor подорожчали на 0,9%, котирування Mitsubishi Motors знизилися на 0,4%, а ринкова капіталізація Honda Motor знизилася на 0,7%.

За підсумками торгів 4 квітня 2014 р. індекс Nikkei знизився на 0,05% і склав 15063,77 пункту. Ієна ослабла на 0,06% до долара, курс становить 103,87 єни за 1 дол.