ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 2 квітня 2014 р

Євро на Форексі наполегливо продовжує дертися вгору і до 07:30 за київським часом у середу, 2 квітня, досяг позначки 1,3805 дол.

Євро на Форексі наполегливо продовжує дертися вгору і до 07:30 за київським часом у середу, 2 квітня, досяг позначки 1,3805 дол. На ринку Форекс панує оптимістичний настрій, в результаті гравці скуповують ризикові активи, до яких належить і європейська валюта. Причиною оптимізму стали новини з США.

Новини ринку Форекс. Темпи зростання продажів автомобілів в Сполучених Штатах за березень 2014 р. склали 5,7% порівняно з березнем минулого року і перевершили очікування аналітиків, передає Bloomberg. Серед автоконцернів, несподівано показали хороші результати, - Ford, Toyota, Nissan, General Motors та Chrysler. Зокрема, Ford продав за березень на американському ринку 234 417 тис. легкових автомобілів і легких вантажівок, що на 3,3% більше, ніж в аналогічному місяці минулого року. При цьому аналітики очікували зростання продажів Ford лише на 1,1%. Продажі пікапів F-серії зросли на 5,1% - до 70,94 тис. автомобілів, продажі седанів Fusion піднялися на 8,8% - до 32 тис. 953 автомобілів.

Березневі продажі Chrysler зросли на 13% - до 193 915 тис. машин, тоді як експерти очікували підвищення на 10%. Рекордсменом стали автомобілі Jeep - їх продажі зросли на 47%, пікапів Ram - на 26%, автомобілів Fiat - на 24%. При цьому продажі Chrysler ростуть протягом останніх чотирьох років. Тим часом General Motors повідомила про підвищення продажів на 4,1%, у той час як аналітики передбачали лише 0,8% зростання, відзначають аналітики ринку Форекс.

За даними Bloomberg, всього в березні цього року в США було продано 16,4 млн машин, хоча аналітики агентства очікували показника на рівні 15,8 млн машин. Роком раніше продажі склали 15,3 млн автомобілів. Як пояснили аналітики ринку Форекс, тенденція до уповільнення зростання продажів автомобілів в перші місяці 2014 р. була викликана не економічними чинниками, а аномальними холодами. Щоденна аналітика ринку Форекс показує, що тепер ситуація на автомобільному ринку нормалізувалася.

Автомобіль - товар тривалого користування, а попит на такі товари побічно свідчить про стан економіки. Судячи з березневої статистикою, в США з цим все в порядку. Здавалося б, такі новини повинні зміцнити позиції "американця" на Форексі, однак після недавнього виступу глави ФРС Джанет Йеллен, в ході якого вона підтвердила відданість програми кількісного пом'якшення, будь-які гарні новини із США виступають приводом прикупити ризикових активів. Саме це і відбувається в середу: долар на Форексі здає позиції по відношенню до інших валют.