ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 23 липня 2014 р

Зросла геополітична напруженість стала одним з основних факторів, що визначають динаміку світових фінансових ринків минулого тижня і на початку поточного.

Зросла геополітична напруженість стала одним з основних факторів, що визначають динаміку світових фінансових ринків минулого тижня і на початку поточного. Як відзначає аналітик Allianz Investments Марія Сергієнко, інвестори на Форекс були всерйоз стурбовані як ситуацією навколо України, так і положенням справ у Секторі Газа. Проте ряд подій, таких як публікація непоганий макроекономічної статистики і переважно позитивної квартальної звітності американських компаній, а також обійшлася без будь-яких негативних сюрпризів серія виступів представників ФРС, відсунув політичну складову на другий план і сприяв формуванню позитивного тренда. На 08:00 за київським часом у середу, 23 липня, євро був оцінений ринком Форекс в 1,3464 дол.

Новини ринку Форекс. Позитивний тренд останніх днів сприяє зростанню долара і продажу ризикових активів, таких як євро. Так, у вівторок, 22 липня, пара євро/долар на Форекс спускалася на позначку 1,3458, в результаті пробивши мінімум поточного року, який був встановлений 3 лютого, повідомив аналітик інвестиційного департаменту ВТБ24 Олексій Міхєєв. Втім, поки стрімкого падіння на спрацювання "стопів", як не дивно, не сталося - пара на ринку Форекс відскочила, і можна з натяжкою вважати, що вона все ще торгується в околицях рівня 1,35 дол./євро. Технічно ж після відскоку вниз від 1,37 дол./євро на Форекс можна говорити про формування спадного тренда, який підтвердився пробиттям лютневого мінімуму. Метою у такому випадку виступають рівні близько 1,32 дол./євро - приблизно там зараз проходить підтримка сформованого спадного тренда.

Однак у ВТБ24 як і раніше вважають, що в умовах літнього ринку на серйозне трендові рух пари євро/долар не піде, а новоспечений тренд може швидко зламатися, варто тільки котируванням знову повернутися на рівень 1,36. І все ж ситуація для "биків" вкрай неприємна, і, можливо, варто розглянути короткострокові продажу євро з коротким профітом в 50 пунктів, на випадок якщо пара все-таки відірветься від позначки 1,35 і опуститься на Форекс нижче 1,3450 дол./євро. У цьому випадку, як очікується, вона зайде і під 1,34 дол./євро. Новинних приводів на Форекс для стався руху не було. У середу теж не очікується значущих даних. Лише в четвер будуть оприлюднені перші оцінки PMI єврозони за липень. "Поки ми виходимо з того, що пара євро/долар на ринку Форекс швидко підніметься назад вище 1,35 і стабілізується в діапазоні 1,35-1,37", - додав Міхєєв.

Факт публікації відверто слабких даних міг би негативно позначитися на настрої гравців в США. Однак це ще один аргумент на користь продовження стимулюючого курсу монетарної політики, а зараз це стоїть на першому місці. Так, у своєму останньому виступі перед Сенатом Джанет Йеллен вказала на те, що американська економіка все ще потребує підтримки, але більш раннє, ніж очікується, підвищення ставок все ж можливо. І тут як раз все увага повинна бути спрямована на статистику, підкреслюють аналітики ринку Форекс.