ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 26 лютого 2014 р

Євро на Форексі у середу, 26 лютого, продовжує перебувати у вузькому "боковику" 1,37-1,38 дол.

Євро на Форексі у середу, 26 лютого, продовжує перебувати у вузькому "боковику" 1,37-1,38 дол. До 06:30 за київським часом його курс склав 1,3740 дол. Помірного оптимізму єдиної валюти на ринку Форекс додає формування нового уряду в Італії.

Новини ринку Форекс. Новий коаліційний італійський уряд отримав вотум довіри в нижній палаті парламенту країни, передає Reuters. "За" проголосували 378 депутатів, "проти" - 220.

В урядову коаліцію, сформовану прем'єр-міністром Маттео Ренці, увійшли представники лівоцентристської Демократичної партії, партії "Новий правий центр", що відкололася від "Народу свободи" Сильвіо Берлусконі, а також центристи і члени дрібних політичних груп. Раніше коаліція отримала схвалення римського Сенату.

39-річний мер Флоренції, став наймолодшим прем'єр-міністром Італії за 150 років, обіцяє спростити податкову систему, знизити безробіття і повернути одну з найскладніших економік Європи, чий державний борг становить 2 трлн євро, на шлях впевненого зростання. Своїм політичним ідеалом Ренці вважає колишнього прем'єр-міністра Великобританії Тоні Блера. Новий італійський прем'єр має намір реформувати виборче законодавство таким чином, щоб уникнути необхідності створення урядових коаліцій. Тим не менш Ренці поки не оприлюднить деталі своєї програми, обмежуючись лише постановкою завдань.

Ренці був обраний генеральним секретарем Демократичної партії в грудні 2013 року, змінивши на цій посаді колишнього прем'єр-міністра Італії Енріко Летту, під чиїм керівництвом країна після багаторічної рецесії домоглася невеликого зростання ВВП. Аналітика ринку Форекс показує, що, тим не менш, наслідки світової фінансової кризи так і не були подолані, і зараз безробіття в країні сягає найвищих показників з 1970-х рр.

Обслуговування колосального держборгу Італії багато в чому можливо лише в поточних неординарних умовах надлишку ліквідності в світовій фінансовій системі. Новий уряд цієї південної країни дещо знизило невизначеність для євро на Форексі, однак проблеми як самій Італії, так і всієї єврозони не вирішені, а їх рішення відкладено на невизначений майбутнє.