ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 3 червня 2014 р

У вівторок, 3 червня, євро на Форекс почав торги на вже звичному рівні 1,36 дол. Напередодні гравці не вживали активних дій в очікуванні майбутнього засідання ЄЦБ, наміченого на 5 червня.

У вівторок, 3 червня, євро на Форекс почав торги на вже звичному рівні 1,36 дол. Напередодні гравці не вживали активних дій в очікуванні майбутнього засідання ЄЦБ, наміченого на 5 червня. Учасники глобального ринку Форекс чекають від цієї події чогось більш вагомого, ніж просто усні інтервенції, зазначає аналітики.

Аналітики ринку Форекс продовжуємо чекати зниження євро на Форекс, однак нас не здивує фіксація прибутку по коротких позиціях в єдиній валюті перед засіданням ЄЦБ, оскільки учасники торгів побоюються типовою в таких випадках реакції "продавай на фактах", - кажуть у свою чергу аналітики BNP Paribas. - Разом з тим шанси на тривале відновлення євро на Форекс після засідання невеликі. Тональність прес-конференції Маріо Драгі і прогнози регулятора щодо інфляції можуть вказати на те, що кількісне пом'якшення в єврозоні залишається на порядку денному. Ми як і раніше чекаємо зниження пари євро/долар на Forex до рівня 1,30 до кінця року.

Новини ринку Форекс. Між тим і ФРС США не діє. За словами аналітиків "Райффайзенбанку", зростання американських акцій і низькі прибутковості облігацій припускають подальше стимулювання економіки США, незважаючи на те що макродані вказують на явне поліпшення стану ринку праці і поява інфляційних ризиків. Здивування викликає мінімальна волатильність на ринках: значення індексу волатильності VIX опустилося до багаторічного мінімуму, в той час як невизначеність залишається високою, зокрема щодо монетарної політики, що проводиться ФРС.

Зростання ринків сприяє насамперед риторика глави ФРС Джанет Йеллен, яка поки що не збирається підвищувати ключову ставку, як і прискорювати процес згортання QE. У п'ятничному заяві президента ФРБ Філадельфії Чарльза Плоссера не прозвучало нічого нового. На його думку, спад ВВП в I кварталі є тимчасовим, за підсумками цього року економіка зросте на 3%, рівень безробіття опуститься нижче 6%, а інфляція складе 2%, відзначають аналітики ринку Форекс.

Є і думка про те, що низькі прибутковості UST пов'язані з інтервенціями Китаю для ослаблення курсу юаня до долара на Форекс (для підвищення конкурентоспроможності своїх товарів/послуг). Природно, будь-який дисбаланс закінчується корекцією ринків, однак її не варто чекати, поки ФРС не думає про підвищення ставок і скорочення свого балансу.