ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 11 червня 2014 р

Торгова сесія на Форекс у вівторок, 10 червня, по парі євро/долар не відрізнялася особливою активністю. Євро на ринку Форекс продовжив падати.

Торгова сесія на Форекс у вівторок, 10 червня, по парі євро/долар не відрізнялася особливою активністю. Євро на ринку Форекс продовжив падати. Ринок Форекс зберігає "ведмежий" настрій, а пара знижується до мінімуму поточного року. Ослаблення європейської валюти пов'язане з рішенням ЄЦБ про пом'якшення монетарної політики і різницею в прибутковості держборгу єврозони і США. Торги вівторка пара євро/долар на Форекс завершила на рівні 1,3546.

У середу, 11 червня, пара євро/долар на Форекс залишається під невеликим тиском. Новинних драйверів не очікується. Станом на 13:00 за київським часом курс євро/долар на Форекс знаходився на рівні 1,3532.

Новини ринку Форекс. Багато шуму із нічого - саме так фінансовий аналітик австрійського Raiffeisen Research Йорг Ангелі характеризує реакцію пари євро/долар на ринку Форекс на нещодавнє рішення ЄЦБ.

"Рух вниз провокує різниця в прибутковості дворічних німецьких та американських облігацій. Ми розраховуємо на те, що в найближчі місяці прибутковість німецького держборгу не сильно зміниться порівняно з нинішнім рівнем трохи вище 0%. Прибутковість дворічних американських паперів, навпаки, повинна зрости на тлі позитивних макроекономічних даних. Очікуване розширення диференціала доходностей буде сприяти зниженню євро", - прогнозує експерт.

Переговори з газового питання перенесено на 16 червня, на геополітичному тлі ситуація залишається колишньою. На тлі затишшя на південному сході України і відсутності нових подразників, учасники ринку Форекс налаштовані позитивно, зазначає аналітик ФК "AForex" Ігор Краснов. Активність ринку починає знижуватися через наближення довгих святкових вихідних в Росії. На думку аналітика Nordea Bank Дмитра Савченка, майбутні тривалі вихідні можуть призвести до часткової фіксації прибутку.