ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 22 квітня 2014 р

Європа у вівторок, 22 квітня, повернулася з великодніх канікул, і долар на Форексі трохи зміцнюється проти основних валют. Але євро на Форексі поки не готовий здавати позиції. До 12:30 мск торги йдуть на позначці 1,38 дол. США.

"У понеділок, 21 квітня, торги на ринку Форекс йшли досить спокійно, що можна пояснити відсутністю достатньої кількості важливої економічної статистики. Більшість країн продовжувала святкувати Великдень, тому лише Японія опублікувала дані про експорт, імпорт та торговому балансі. Валютна пара євро/долар на Форексі відкрила тиждень з позначки 1,3810, далі пара дійшла до денного максимуму, який був зафіксований на рівні 1,3830. Денний мінімум пара зафіксувала на рівні з відміткою 1,3786. Закрила понеділок з відміткою 1,3791. За підсумками дня пара на Форексі трохи зміцнила свої позиції", - розповідає трейдер банку "Глобекс" Артем Гітес.

До кінця минулого тижня долара на ринку далося відновитися проти високоприбуткових валют, однак настрої гравців на Форексі все ще обережні.

"Макроекономічні дані в США останнім часом виходили неоднозначні, при цьому статистика по ринку житла виявилася слабкішою, ніж очікувалося. Втім, варто відзначити відновлення роздрібних продажів і промислового виробництва. Цього тижня календар недостатньо насичений, щоб суттєво змінити настрій інвесторів. Таким чином, на цьому тижні долар на Форексі, швидше за все, буде триматися у вузькому діапазоні", - вважають аналітики Lloyds Bank.

Щоденна аналітика ринку Форекс показує, що у вівторок інтерес представляють дані про продажах на вторинному ринку житла США за березень. На відміну від сильних показників березневого промислового виробництва, роздрібних продажів і цін споживачів, статистика з продажу може вийти слабкою із-за погодних факторів. Тим не менш в BNP Paribas і раніше очікують подальшого зростання долара на Форексі.

Ці статдані вийдуть тільки в другій половині дня. Крім перерахованих, також буде опублікований блок статданих про індексі активності від ФРБ Річмонда. Єврозона відзвітує про даних індикатора споживчої довіри. Також учасники ринку Форекс можуть звернути увагу на виступ колишнього голови ФРС Бена Бернарке. Валютна пара євро/долар на Форексі у разі продовження падіння може відправитися тестувати рівень підтримки в області 1,375, вважає Гітес.