ua en ru

Форекс: Огляд USD на 3 березня 2014 р

Долар на Форексі почав тиждень стабільно, трохи вигравши у євро.

Долар на Форексі почав тиждень стабільно, трохи вигравши у євро. Основна валютна пара на ринку Форекс в понеділок, 3 березня, до 11:30 за київським часом торгується на позначці 1,378 дол. США.

Новини ринку Форекс. Стабілізуючим попит на долар на Форексі чинником стали показники промислового виробництва та споживчої впевненості в США, які покращилися в лютому 2014 р. Згідно з цими даними, ситуація на ринку нерухомості стабілізувалася в січні, що дозволяє говорити про подолання американською економікою наслідків холодної зими і не виправдали очікування показників кінця 2013 р., передає Bloomberg.

Промисловий індекс чиказького Інституту управління поставками несподівано виріс з 59,6 пункту в січні 2014 р. до 59,8 пункту в лютому. Такі дані сигналізують про початок подолання найбільшою економікою світу наслідків безпрецедентних морозів у січні цього року, пошкодили роздрібних продажів, виробництва і будівництва. Керівництво Федеральної резервної системи (ФРС), відзначають аналітики ринку Форекс, ймовірно, захоче зберегти відсоткові ставки на низькому рівні для підтримки зростання економіки на тлі вжитих заходів по скороченню викупу держоблігацій.

"Перший квартал почався досить слабо, головним чином, із-за погоди, - відзначає головний економіст Wells Fargo Securities (Шарлотт, Північна Кароліна) Джон Сільвіа. - 2014 р. стане набагато кращим роком, чим 2013 р."

ВВП США виріс на 2,4% в річному обчисленні в період з жовтня по грудень 2013 р., що менше, ніж попередні урядові оцінки в 3,2%, повідомляється в звіті Міністерства торгівлі США (US Department of Commerce). Низькі темпи зростання споживчих витрат, товарно-матеріальних запасів і обсягів експорту зробили свій вплив на економіку, яка також зазнала негативний вплив з-за 16-денного часткового припинення роботи апарату федерального уряду в жовтні 2013 р. і скорочення держвидатків. Менше число податково-бюджетних обмежень в 2014 р. і подальше поліпшення ситуації на ринку праці, ймовірно, сприятимуть більш упевненого зростання ВВП після безпрецедентних холодів початку 2014 р.

Щоденна аналітика ринку Форекс показує, що приватні інвестиції стали однією з небагатьох сфер економіки, що показали себе в IV кварталі краще, ніж очікувалося, йдеться у звіті Міністерства торгівлі. Витрати на придбання нового обладнання зростали найвищими темпами з кінця 2011 р. Витрати на придбання інтелектуальної власності, в тому числі комп'ютерного програмного забезпечення (ПО), показали найбільше зростання за останні шість років.

Глава ФРС Джанет Йеллен в ході засідання банківського комітету Сенату зазначила, що слабкі економічні дані обумовлені холодною погодою на початку року. Вона також повідомила, що ФРС планує продовжувати скорочення обсягів щомісячного викупу держоблігацій "поступово і виважено", зауваживши, що програма викупу держоблігацій буде, швидше за все, повністю припинена восени 2014 р.

"Що нам потрібно зробити і що ми будемо робити протягом найближчих декількох тижнів це намагатись з'ясувати, які саме з економічних даних пояснюються погодними умовами, які власне економічною ситуацією, - сказала Йеллен. - Так, якщо нам доведеться міняти прогноз по економіці, природно, доведеться переглянути і темпи згортання програм економічного стимулювання".