ua en ru

Форекс: Огляд USD на 6 червня 2014 р

На азіатській сесії в п'ятницю долар США торгувався майже без змін щодо інших основних валют, оскільки інвестори не бажали робити великих ставок перед виходом важливих даних по зайнятості в США.

На азіатській сесії в п'ятницю долар США торгувався майже без змін щодо інших основних валют, оскільки інвестори не бажали робити великих ставок перед виходом важливих даних по зайнятості в США. Станом на 04.50 за Гринвічем пара долар/ієна на Форекс трохи знизилася - до 102,33 з 102,41 ввечері четверга в Нью-Йорку. Пара євро/долар на ринку Форекс залишалася стабільною - 1,3656 проти 1,3659. Напередодні вона досягла 4-місячного мінімуму 1,3503, коли Європейський центральний банк прийняв пом'якшувальні заходи, включаючи негативні ставки за депозитами для протидії низької інфляції в єврозоні. Відновлення євро на Форекс вказує на те, що пом'якшувальні заходи були в основному враховані ринком в ціні. Тепер, коли рішення ЄЦБ вже прийнято, інвестори переключають увагу на дані по зайнятості в США, які Міністерство праці опублікує пізніше в п'ятницю. Ці дані стануть самим свіжим показником сили відновлення економіки США.

Новини ринку Форекс. Зростання числа робочих місць поза сільським господарством більш ніж на 200 000 сприятиме зростанню прибутковості державних облігацій США і посилить ймовірність того, що пара долар/ієна випробує на міцність позначку 103, сказав Юдзі Саїто з Credit Agricole. На його думку, наступного тижня пара буде торгуватися в діапазоні 101,50-103.50. "Досить імовірно, що значення між 170 000 230 000", в цілому відповідають очікуванням ринку, консенсус-прогноз якого 215 000, сказав Юносуке Ікеда, головний валютний стратег-аналітик Nomura Securities. У урахуванням явних ознак зростання економіки США і їх прибутковості держоблігацій, середньострокових і довгострокових інвесторів буде хороший шанс купувати долар на Форекс на падіннях, якщо його будуть продавати на даних по зайнятості.

Ринок Форекс майже не відреагував на інформацію про Державному пенсійному фонді Японії - найбільшому державному пенсійному фонді в світі з капіталом 1,27 трлн доларів США. Міністр соціального розвитку Японії сказав у п'ятницю, що запропонує фонду прискорити перерозподіл портфеля інвестицій, яке в даний час заплановано на кінець березня 2015 р. Досить імовірно, що фонд прийме більш активний підхід до інвестування, стане купувати більше акцій і більше зарубіжних активів, замість того, щоб, як зараз, спиратися в основному на японські облігації.