ua en ru

На Форекс: Європейська валюта може продовжити зростання до рівня 1,14

Долар повернув віру в себе. У середу з боку офіційних представників ФРС знову з'явилися свідчення того, що американський регулятор все ж може піти на підвищення ставки вже до кінця II кварталу 2015 року, повідомив Андрій Діргін, директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс". На цьому тлі долар зміг зміцнитися на ринку Форекс по відношенню до більшості супротивників. Пара фунт/долар знизилася в район рівня 1,5230 на закритті. Долар/ієна підскочила до відмітки 120,44. І лише євро/долар демонстрував на Форекс більш стриману динаміку в очікуванні рішення з грецького питання. Поки визначеності немає. Вчора на зустрічі міністрів фінансів Єврогрупи Греція наполягали на угоді, яка б базувалася на фінансовій стабільності, фінансової стійкості, реструктуризації боргу і вирішенні гуманітарної кризи країни, що і дозволило парі на короткий час піднятися до 1,1340. Але поки рішення по даній темі немає.

Сьогодні з боку єврозони знову не надійде цікавої статистики. Звіт по індексу споживчих цін у Німеччині навряд чи викличе реакцію. Всім давно зрозуміло, що єврозона вступила в дефляцію і ЄЦБ вводить адекватні заходи по боротьбі з цим явищем. Динамікою пари на ринку Форекс будуть керувати зовнішні фактори (зокрема, дані з США щодо роздрібних продажів) і розвиток ситуації з вирішення проблем Греції. Сьогодні зустрінуться глави держав, що входять в ЄС, для обговорення можливостей порятунку країни. Варто відзначити, що за основу переговорів хочуть прийняти план, представлений Грецією. Тому досягнення домовленостей може призвести до того, що євро відновить зростання на Форекс до рівня 1,14 з подальшою метою на 1,1460.

Великобританія сьогодні публікує інфляційний звіт. Тому для рухів у фунта можуть бути і свої каталізатори. Будь-які натяки на можливе прискорення зростання цінового тиску можуть бути сприйняті британцем з оптимізмом, оскільки посилення цінового тиску може стати саме тим фактором, який дозволить Банку Англії зробити свою риторику щодо монетарної політики більш агресивною і хоча б на словах висловити ті ж настрої, які зараз демонструє ФРС. У подібній ситуації фунт на Форекс може випробувати оптимізм і знову зробити спробу повернення в район опору 1,5340.

Пара долар/ієна на ринку Форекс на посилилися очікування підвищення ставки ФРС продовжує зростати. Якщо сьогоднішні дані по роздрібних продажах стануть підтвердженням стабільності в споживчому секторі економіки США, долар може отримати додатковий імпульс для зростання і в цьому випадку пара цілком буде здатна повернутися в район опору 121,00.