ua en ru

На Форекс: Фунт залишається під тиском

П'ятниця виявилася для долара на рідкість вдалою. Дані про зайнятість у несільськогосподарському секторі відобразили різке зростання. Замість очікуваного збільшення на 231 тис. нових робочих місць склала 321 тис. На цьому тлі долар зміг зміцнитися по відношенню до більшості супротивників, оскільки подібна динаміка показника переконала ринок Форекс в тому, що у ФРС США немає необхідності відкладати початок підвищення ставки. В результаті пара євро/долар на ринку Форекс подолала підтримку на 1,23 і закріпилася нижче цього рівня. Фунт/долар впав нижче рівня 1,56, зазначивши мінімум на 1,5554. Долар/ієна на Форекс досяг рівня 121,84.

Початок нового тижня пройде досить спокійно для пари євро/долар, оскільки цікавої статистики єврозона не публікує. Все це може призвести до того, що пара на Форекс спробує повернутися в район рівня 1,235. Якщо Маріо Драгі в сьогоднішньому виступі не скаже нічого, що переконало б ринок в тому, що ЄЦБ готовий запустити повномасштабне QE (що малоймовірно, так як в четвер після рішення щодо монетарної політики нічого подібного не було сказано), пара отримає додаткову підтримку.

Фунт на ринку Форекс залишається під тиском. При цьому негативно впливають на валюту як американська статистика, яка дозволила долара зміцнитися по всім напрямкам, так і власні дані. Згідно з опублікованим звітом, інфляційні очікування були знижені до 2,5% з 2,8%. Таким чином, надії на можливе початок посилення монетарної політики знижуються.

Пара долар/ієна на ринку Форекс, як і раніше знаходиться в районі досягнутих максимумів. Додатковий тиск на неї чинили дані про темпи зростання економіки Японії в третьому кварталі. Показник був переглянутий до мінус 1,9% в квартальному численні, що не тільки підтвердило рецесію в економіці, але і показало, що ситуація залишається складною. Тому не виключено, що Банк Японії буде змушений піти на додаткові заходи стимулювання, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.