ua en ru

На Форекс: Пара євро/долар може виявитися під тиском

Тиждень долар завершив на позитиві. Американська валюта, незважаючи на відсутність значущих макроотчетов, змогла відновитися на ринку Форекс по відношенню до більшості супротивників. При цьому євро потрапив під тиск, незважаючи на те, що дані про роздрібні продажі в Німеччині перевищили очікування, сигналізуючи про відновлення споживчого сектора. Індекс споживчих цін у єврозоні залишився на рівні 0,3%. Фунт був під впливом загальноринкових настроїв. Пара долар/ієна на Форекс продемонструвала зростання під впливом більш слабкої статистики з Японії. Ослаблення цінового тиску в черговий раз підсилило очікування того, що національний регулятор продовжить проведення стимулюючої монетарної політики.

В понеділок будуть опубліковані остаточні дані щодо ділової активності в промисловому секторі єврозони. Якщо вони будуть переглянуті у бік зниження, пара євро/долар може опинитися під тиском. Цілком можливо, що котирування на ринку Форекс спробують подолати підтримку 1,240, що відкриє шлях далі вниз до 1,235. Подібна динаміка показника тільки посилить очікування, що на найближчому засіданні Маріо Драгі знову висловиться в тому ключі, що проведення додаткового стимулювання необхідно. Великобританія також опублікує звіт про ділової активності в секторі обробної промисловості. Останнім часом показник демонструє зниження, хоча і утримується вище рівня 50 пунктів, що відокремлює зростання від спаду. Якщо така тенденція продовжиться, пара фунт/долар на ринку Форекс може спробувати подолати позначку 1,562, націлився на зниження в район рівня 1,555.

Пара долар/ієна на ринку Форекс завершила тиждень в районі рівня 118,70. Якщо цінами вдасться закріпитися вище цієї позначки, метою зростання може стати рівень 119. В цілому до такої динаміки пару можуть підштовхнути дані ISM в обробній промисловості США. Сильні цифри в черговий раз переконають ринок в тому, що ФРС США може піти на підвищення ставки як мінімум влітку 2015 року, як це і планувалося. Особливу увагу варто звернути на компонент зайнятості, оскільки в кінці тижня вийде звіт NFP, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.