ua en ru

На Форекс: Пара євро/долар може отримати стимул для зростання в район рівня 1,1460

Після падіння, яке долар продемонстрував в четвер, в п'ятницю основні пари на ринку Форекс консолідувалися в районі раніше досягнутих рівнів, не знаходячи значущих каталізаторів для рухів в тому чи іншому напрямку, повідомив Андрій Діргін, директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" В результаті, пара євро/долар завершила тиждень на Форекс в районі рівня опору 1,14, фунт на рівні 1,5401. Пара долар/ієна завершила минулий тиждень неподалік від підтримки на 118,70. Варто відзначити, що додатковим розчаруванням для долара стали дані по індексу споживчої довіри у США від університету Мічигану. Показник знизився до позначки 93,6 проти січневого значення 98,1 і прогнозу 98,2.

Європейський календар на понеділок порожній. Але не варто забувати, що сьогодні відбудеться зустріч Єврогрупи, на якій буде обговорюватися грецьке питання. Якщо ситуація буде врегульована, це знизить побоювання виходу Греції з єврозони, пара євро/долар може отримати стимул для зростання на ринку Форекс в район рівня 1,1460 з подальшою метою на 1,15. Але досягнення компромісу може бути непростим. Справа в тому, що представники Греції вже відзначали, що на шляху порятунку країни все ж не допустять нічого такого, що принижало б честь і гідність громадян і країни. Тому шлях до компромісу, швидше за все, буде непростим, адже від країни в ЄС чекають заходів жорсткої економії.

Великобританія сьогодні важливої макростатистики не публікує. Тим не менш, фунт/долар на ринку Форекс наполегливо намагається подолати опір на рівні 1,5430. Але, швидше за все, без додаткових каталізаторів зробити це буде непросто. Хоча, враховуючи, що сьогодні в США вихідний, не виключені різкі коливання на тлі "тонкого ринку". Можливо, що британець зможе скористатися ситуацією і продовжить помірне зміцнення. Після прориву рівня 1,5430, метою руху стане позначка 1,55.

Пара долар/ієна на Форекс нову тиждень почала гепом вниз, відкрившись на рівні 118,43. Незначну підтримку сьогодні вона може отримувати після опублікованих даних з темпами зростання японської економіки. ВВП виріс на 2,2% після падіння на 2,3% в попереднім періоді. Однак, показник вийшов нижче очікувань, що і виступило фактором, що стримує зміцнення ієни.