ua en ru

На Форекс: Пара євро/долар виглядає перепроданою

Як зазначає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін, понеділок європейські валюти завершили різноспрямовано. Євро на ринку Форекс зміг продемонструвати деяке зростання по відношенню до долара. Причому сталося це на тлі слабеньких даних про індекс ділової активності в промисловому секторі Німеччини, які були переглянуті на пониження. Але позитивним для євро був той факт, що на ринку з'явилися чутки про те, що ШНБ намагається встановити неофіційну прив'язку курсу франка до євро. Фунт продовжив зниження. При цьому великого числа фундаментальних підстав на це валюти не було. PMI в промисловості продемонстрував зростання вище очікувань, сигналізуючи про стабільному стані в секторі. Основним переважаючим фактором є відсутність зростання інфляції, що зводить до мінімуму очікування швидкого підвищення ставки. Пара долар/ієна на ринку Форекс після виходу даних ISM у промисловому секторі знижувалася в район рівня 116,90, але до закриття дня все ж змогла відновитися. Показник ділової активності в секторі знизився до 53,5 пункту з 55,1 місяцем раніше. Це означає, що ФРС, можливо, все ж не стане поспішати з підвищенням ставки.

Сьогодні цікавої статистики єврозона не публікує. Тому можна припускати, що рух буде обумовлено раніше сформованими настроями. Таким чином, можна припускати, що без каталізаторів пара євро/долар на ринку Форекс буде демонструвати поступовий рух в район рівня підтримки 1,12. Стан економіки регіону явно залишає бажати кращого, і до тих пір, поки не з'являться явні ознаки стабілізації, говорити про перелом тренда, мабуть, не варто. Отже, при будь-яких спробах зростання на ринок будуть повертатися продавці. Хоча пара євро/долар і без того виглядає перепроданою. Сьогодні Великобританія публікує індекс ділової активності в будівельному секторі. Очікується невелике зниження показника. Навіть якщо цифри вийдуть трохи гірше прогнозів, навряд чи варто чекати істотного падіння фунта. Той факт, що економіка країни зменшує оберти, вже неодноразово закладений у ціни. Тому просто слабеньких цифр буде недостатньо для прориву підтримки в парі фунт/долар на 1,50. Хоча якщо розчарування буде сильним, не виключено хід до 1,497.

Пара долар/ієна на ринку Форекс наполегливо продовжує робити спроби закріпитися нижче підтримки на 117, що відкриє шлях до 116,70. Ситуація досить двояка. З одного боку, з'являється все більше свідчень того, що ФРС, ймовірно, все ж не стане квапити події і підвищувати ставку у першому півріччі. З іншого - різниця в настроях регуляторів все ж очевидна, незважаючи на те, що Банк Японії взяв паузу у справі подальшого стимулювання. Але відсутність нових підтверджень агресивного настрою ФРС все ж не дає парі підстав повернутися до пікових значень.