ua en ru

На Форекс: Пара фунт/долар може піти до позначки 1,555

У понеділок знову не доводилося говорити про одноманітність динаміки основних валютних пар. Євро/долар на ринку Форекс спробував пройти опір на рівні 1,246, але невдало. Відсутність каталізаторів і явне небажання інвесторів ризикувати напередодні рішення щодо монетарної політики США зробили свою справу, зумовивши досить стриману динаміку пари. Фунт спробував розвинути зростання, але теж невдало. Протягом дня котирування досягали рівня 1,56, але досить швидко повернулися до позначки 1,566. Пара долар/ієна день на Форекс завершила в районі рівня 117,7, незважаючи на досить слабкі дані дослідження Tankan та підсумки виборів у парламент Японії. Така динаміка пари переконує в тому, що ринок досить серйозно побоюється, що супровідний заяву ФРС в середу буде недостатньо агресивним.

Сьогодні єврозона отримає власні каталізатори для рухів. Особливу увагу варто звернути на дані індексу ділової активності в промисловому секторі і сфері послуг Німеччини і Е18 в цілому. Крім того, буде опубліковане дослідження інституту ZEW. Останні цифри PMI у секторі обробної промисловості Німеччини не порадували, скотившись нижче рівня 50 пунктів. Якщо тенденція продовжиться, не виключено відновлення тиску на пару на ринку Форекс. А ось оцінка перспектив економіки діловим співтовариством країни в попередньому місяці підвищилася. Тому ринок з надією буде дивитися на звіт ZEW. Фунт сьогодні також не залишиться без каталізаторів. Будуть опубліковані дані індексу споживчих цін, і відбудеться виступ глави Банку Англії марк Карні. Швидше за все, нічого нового з його слів ми не дізнаємося і раніше буде показаний настрій на тривалий період низьких ставок. Укупі з падінням інфляційного тиску це може спровокувати прорив парою рівня 1,560 і подальше падіння до позначки 1,555.

Пара долар/ієна на ринку Форекс сьогодні з самого початку дня продовжила зниження, відкочуючись в район підтримки 117,3. Мабуть, ринок більше побоюється того, що ФРС не буде досить агресивний, ніж того, що Банк Японії продовжить проводити ультрамягкую монетарну політику. Але цілком можливо, що рівень 117 все ж стримає розвиток низхідного руху. Тим більше, що сьогодні США великого числа значущих звітів не публікують, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.