ua en ru

На Форекс: Пара фунт/долар може повернутися в район недавнього мінімуму 1,495

У понеділок євро/долар на ринку Форекс, після того як на початку дня оновив мінімум на повідомленнях про перемогу радикальної партії СІРІЗА на виборах в Греції, розпочав відновлення і до завершення дня зміг відкотитися до позначки 1,1237. З одного боку, рух було викликане технічною корекцією, оскільки котирування пари раніше оновили 12-річні мінімуми. З іншого - деяку підтримку пара отримала на тлі опублікованих даних про оцінку ділових умов від IFO, вирослих у відповідності з очікуваннями. Фунт більшу частину дня консолідувався в межах неширокого діапазону на тлі відсутності макроекономічних звітів. Але до завершення дня все ж піддався ринкових настроїв і розвинув висхідну корекцію, завершивши день неподалік від опору 1,507. Долар/ієна на Форекс залишається в межах діапазону 117,30-118,70, не знаходячи каталізаторів для прориву однієї з його меж. Хоча можливо, що вже в середу натяки ФРС на можливі терміни початку підвищення ставки все ж розворушать ринок.

Сьогодні єврозона цікавої статистики не публікує. До того ж, якщо врахувати перепроданность пари, цілком можливо, що котирування зроблять спробу до подальшого корекційного росту. Хоча, якщо сьогоднішні американські дані знову стануть приводом для зміцнення долара, не виключений і повернення пари євро/долар на ринку Форекс до позначки 1,12.

Великобританія сьогодні публікує дані про ВВП за четвертий квартал. За підсумками третього кварталу економіка країни продемонструвала менше зростання, ніж очікувалося, і що було зафіксовано у другому кварталі. За цим послідувала низка трохи більш слабких макроотчетов, що дало підстави говорити про те, що пік зростання було пройдено якраз у другому кварталі. Тому, якщо сьогоднішні дані розчарують, це стане додатковим підтвердженням того, що економіка і справді зростає недостатньо швидко. А це означає, що МРС за раніше буде дотримуватися політики стабільно низьких ставок без натяків на можливе посилення найближчим часом. На цьому тлі пара фунт/долар на ринку Форекс може повернутися в район недавнього мінімуму 1,495 і при її прориві продовжити зниження до позначки 1,490. Хоча, якщо звіт буде досить позитивним, можливе зростання до 1,52.

Долар/ієна сьогодні на Форекс отримає каталізатори у вигляді даних про замовлення на товари тривалого користування, звіту про споживчу довіру і даних про продажі на первинному ринку житла. Спробу подолати верхню межу встановленого діапазону 117,30-118,70 пара зможе зробити лише в тому випадку, якщо звіти всі, як один, будуть свідчити про збереження стабільності американської економіки, що підвищить шанси на більш раннє підвищення ставки, якщо, звичайно, інфляція в країні не буде знижуватися далі, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.