ua en ru

На Форекс: Ринок Forex чекає статистику по працевлаштуванню з США

На торгах в Європі пара євро/долар на ринку Форекс скоректувалася до позначки 1,2350. Пара фунт/долар на Форекс зросла до 1,5688. Односпрямовані валюти демонструють різноспрямовану динаміку. Євро знижується проти фунта, втрачаючи очки, які він заробив під час виступу Маріо Драгі. Активність учасників торгів низька, оскільки ринок чекає статистику по працевлаштуванню з США.

Очікується, що в економіці США в листопаді було створено 225-231 тис. нових робочих місць, а рівень безробіття залишився колишнім - 5,8%. У жовтні NFP не виправдав очікувань, при цьому знизився рівень безробіття, і загальний перегляд даних за серпень і вересень склав +31 тис. очікувати від NFP сьогодні? Швидше за все, показник NFP знову не дотягне до прогнозу. По-перше, компоненти зайнятості ISM в обробній промисловості та сфері послуг виявилися нижче прогнозних значень. По-друге, звіт ADP по зайнятості в приватному секторі також не дотягнув до прогнозних значень: замість 223 тис. склав 208 тис. Число заявок на допомогу з безробіття за останні 4 тижні зросла з 278 до 297 тис. Чим більше відхиляється фактичне значення від прогнозу, тим сильніше ринкові коливання. Спочатку учасники ринку реагують на сам NFP, потім на рівень безробіття і потім на переглянуті значення за останні два місяці.

Сьогодні разом з американським звітом по ринку праці виходить канадський звіт. Як і минулого разу, сильний звіт по ринку праці в Канаді може надати потужну підтримку євро і фунта. Так що волатильність з перших хвилин виходу звітів буде зашкалювати. Якщо показник NFP виявиться в діапазоні 225-231 тис., а безробіття залишиться на рівні 5,8%, потрібно буде дивитися на дані з Канади. На сильних даних долар впаде, на слабких - зміцниться. В цьому випадку можна очікувати від зростання пари євро/долар і долар/британський фунт на ринку Форекс по 50 пунктів. Якщо листопадовий показник NFP виявиться нижче 225 тис., і попередній показники переглянуть у бік зниження, падіння долара складе близько 80-100 пунктів. Це приблизні значення, оскільки невідомо, яка вийде статистика в Канаді. Якщо показник NFP виявиться вище 231 тис., і попередні значення переглянуть у бік підвищення, то зростання долара продовжиться. У цьому випадку від фунта очікується падіння на ринку Форекс до 1,5590, по євро - до 1,2277, вважає аналітик "Альпарі" Антонов Владислав.