ua en ru

На Форекс: Сьогодні знаковий день для євро

Загальноєвропейська валюта цілком і повністю знаходиться у владі очікувань. Ринок Форекс стежить за будь-якими натяками на можливі розміри програми кількісного пом'якшення. Вчора саме чутки про суму, на яку будуть здійснюватися покупки активів, дозволили євро на ринку Форекс відзначити максимум на рівні 1,1679, від якого пара євро/долар досить швидко відкотилася і до завершення дня підійшла до позначки 1,16. Фунт був розчарований протоколу останнього засідання МРС. У Комітеті знову запанувала одностайність: два представника МРС, які раніше голосували за початок підвищення ставки, приєдналися до думки більшості. Пара долар/ієна, не зумівши подолати на ринку Форекс опір 118,70, розвинула спадну фазу руху, почасти спровоковану рішенням банку Японії, але до закриття дня все ж відновила частину втрат, незважаючи на змішану статистику з США.

Сьогодні для євро знаковий день. ЄЦБ оголосить рішення щодо монетарної політики, і ринок чекає, що регулятор все ж запустить програму кількісного пом'якшення. У цьому багато В чому ринок переконав ШНБ, який минулого тижня оголосив про скасування прив'язки франка до євро. Але все буде залежати від тієї суми, яку ЄЦБ озвучить. Якщо вона буде менше 500 млрд євро, пара може навіть відновити зростання, націлився на рух вище рівня 1,17, оскільки сам факт запуску кількісного пом'якшення вже закладено в ціни. Регулятор повинен здивувати масштабами програми, щоб євро продовжив зниження. І якщо це станеться, пара євро/долар на ринку Форекс може рушити до підтримки на позначці 1,14.

Фунт сьогодні власних каталізаторів не отримає. Тим не менш, якщо ЄЦБ зробить все, як чекає того, ринок, євро може потрапити під тиск, що спровокує зміцнення британської валюти в кросі з євро, що може бути з легкістю спроектовано і на пару долар/британський фунт. Тому виключати повністю висхідної корекції по парі на ринку Форекс не варто, навіть незважаючи на те, що МРС найближчим часом точно не стане починати жорсткість монетарної політики. Пара долар/ієна буде стежити за щотижневими даними по числу звернень за допомогою з безробіття в США. Стан ринку праці як і раніше є одним з наріжних каменів в оцінці стану економіки США Федрезервом. І за умови, що він продовжить зростання, регулятор все ж може розглядати варіанти початку підвищення ставки вже в квітні. Сильні дані можуть спровокувати повернення котирувань пари на Форекс до рівня 118,70 з подальшою метою на 119,00 у разі прориву, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.