ua en ru

На Форекс: Сьогодні пара євро/долар може продовжити формувати висхідну корекцію

Як зазначає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін, у вівторок долар на ринку Форекс продовжив втрачати набрані очки. Американська валюта слабшала по відношенню до більшості супротивників. При цьому ніяких фундаментальних підстав для цього не було, оскільки значущої макроекономічної статистики не публікувалося. З досить високою часткою ймовірності можна припустити, що рух викликане певною перекупленістю долара. Крім того, чим ближче засідання ФРС США (перше після згортання заходів кількісного стимулювання), тим з більшою обережністю будуть діяти інвестори, оскільки зараз складно передбачити, наскільки агресивний буде американський регулятор. У зв'язку з цим обставиною частина довгих позицій по долару закривається.

Сьогодні пара євро/долар на ринку Форекс може продовжити формувати висхідну корекцію, так як значимої статистики опубліковано не буде. Крім того, цінами поки вдається утримуватися вище рівня 1,237. Хоча цілком можливо, що пройти відмітку 1,24 буде не надто просто без додаткових каталізаторів. Одна спроба вже була зроблена, і успішної її назвати не можна. Фунт утримується вище рівня 1,566. Але пройти відмітку 1,57 парі фунт/долар на Форекс так і не вдалося. Опубліковані вчора дані про промислове виробництво розчарували. І якщо б не повсюдне ослаблення долара, пара могла б залишитися під тиском. Сьогодні цікавої статистики Великобританія не публікує. Тому руху в більшій мірі будуть обумовлені технічними чинниками.

Пара долар/ієна на ринку Форекс знизилася до рівня підтримки 119. Японська економіка залишається вкрай вразливою, і є ймовірність, що національний регулятор прийме рішення про її додаткове стимулювання. Рух, який пара демонструє в останні дні, зумовлено виключно технічними чинниками, оскільки фундаментальних підстав для падіння долара в даній парі немає. Сьогодні пара може продовжити корекцію на ринку Форекс і спробувати повернутися до рівня 118,70. Хоча поточне падіння вже може бути сприйнято як хороша точка для входу в довгі позиції.