ua en ru

На Форекс: Учасники валютного ринку чекають публікації звіту по роздрібних продажах у США

Ринок Форекс знаходиться в очікуванні звіту щодо роздрібних продажів у США, зазначає Владислав Антонов, аналітик Альпарі. Пара євро/долар почала торги в Європі з спроб відновлення. Досягнення "биків" виявилися скромними. У результаті курс євро по відношенню до долара на ринку Форекс впав з рівня 1,2472 до 1,2415. Пара фунт/долар торкнулася області 1,5658. Крос євро/фунт повернувся на "бичачу" стежку і тримає британця біля нижньої межі горизонтального каналу 1,5650-1,5752. Після публікації даних по Великобританії з'явився інтерес до купівлі фунта в області 1,5658.

Дані по промислових замовленнях не змогли надати відчутного впливу на британський фунт. Згідно з економічного огляду Британської конфедерації промисловців, показник виробничих замовлень у Великобританії в грудні виріс на 5% в порівнянні з прогнозом 3% і попереднім значенням 3%.

Оскільки сьогодні понеділок, і основні валюти у цей день частіше рухаються проти динаміки п'ятниці, то зростання долара на ринку Форекс цілком очікуємо. Увечері варто звернути увагу на публікацію даних щодо промислового виробництва США за листопад. За прогнозом економістів очікується зростання на 0,7% після 0,1% зниження місяцем раніше. Якщо звіт вийде гірше очікувань, євро і фунт на Форекс зміцняться на 30-40 пунктів після корекції.