ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 24 грудня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 24 грудня очікується незначне підвищення провідних індексів. Інвестори вже практично "святкують" Різдво. Біржі сьогодні малоактивні напередодні скороченою торгової сесії 24 грудня і вихідного дня 25 грудня, коли торги в США проводитися не будуть з нагоди святкування Різдва.

Досить невисокий темп торгової сесії типовий для "святкового" місяця грудня. Тим не менш, увагу інвесторів продовжують залучати свіжі макроекономічні дані, публікація яких запланована на сьогодні. Так, сьогодні Міністерство торгівлі США повідомить, як змінився обсяг замовлень на товари тривалого користування в США в листопаді 2013 р. Аналітики очікують зростання показника на 2%. Місяцем раніше, згідно з переглянутими даними, обсяг замовлень на товари тривалого користування скоротився на 1,6% (раніше повідомлялося про скорочення на 2%).

Крім того, сьогодні будуть опубліковані останні новини з ринку нерухомості США, а саме за обсягом продажів нових будинків за листопад поточного року. Місяцем раніше, в жовтні, показник виріс в порівнянні з попереднім місяцем на 25,4% і склав 444 тис. одиниць.

Незважаючи на деяке уповільнення активності інвесторів протягом свят, біржі США за 2013 р. продемонстрували вельми відчутне зростання. Так, з початку року Dow Jones Industrial Average додав 24,35%. Протягом п'яти останніх торгових днів індекс піднявся на 2,58%. Високотехнологічний Nasdaq Composite протягом 2013р. додав 37,4%, піднявшись за підсумками останніх п'яти сесій на 2,96%. Зростання S&P 500 за останні п'ять днів становив 2,3%, в той час як протягом року індекс додав 28,17%.

Загальний торговий фон також досить позитивний. Фондові торги в Європі 24 грудня відкрилися підвищенням індексів. Незважаючи на це, аналітики не чекають від торгових майданчиків Європи бурхливої динаміки у зв'язку з тим, напередодні Різдва ряд бірж проведуть скорочені сесії, в той час як деякі інші і зовсім будуть закриті. Серед них німецькі, швейцарська та італійська біржі. Фондові торги в Японії завершилися невеликим підвищенням індексу Nikkei на 0,12%. Провідний японський індекс відзначився в ході торгів досить високу волатильність, що вилилася в чисто символічний зростання Nikkei за підсумками сесії.

Станом на 13:05 за київським часом 24 грудня ф'ючерси на індекс Dow Jones підвищуються на 10 пунктів (+0,06%), на індекс S&P зростають на 1,5 пункту (+0,08%), на індекс Nasdaq підвищуються на 2,75 пункту (+0,08%).