ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 15 січня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 15 січня очікується підвищення провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 15 січня очікується підвищення провідних індексів. До нинішнього дня торговий тиждень виглядав неоднозначно: солідні просідання біржі змінювалися досить значними злетами провідних індексів. 13 січня провідні індекси обвалилися на тлі даних по ринку праці США. Індекси втратили більше 1%. Для індексу Dow сесія стала найгіршою за три місяці. Днем пізніше, 14 січня, торги закрилися упевненим зростанням індексів, де Dow підскочив на 115 пунктів на тлі фінансової звітності та сприятливих даних щодо роздрібних продажів у країні.

Після публікації звітів двох найбільших американських банків, J.P.Morgan і Wells Fargo, які "розкрилися" напередодні, настрій інвесторів явно покращився, а їхні надії на успішний звітний період дещо зміцніли. Сьогодні американські гравці чекають публікації квартальних "досягнень" ще одного найбільшого банку США Bank of America. Інвестори налаштовані скоріше позитивно, і напередодні публікації звітності, яка відбудеться до офіційного торгового старту, котирування Bank of America піднімаються на 0,5%.

Сьогодні інвестори чекають публікації останніх даних по промисловим цінам в США за грудень. Аналітики очікують, що ціни в місячному численні зростуть на 0,4%, в той час як місяцем раніше, в листопаді 2013 р., вони знизилися на 0,1%. Крім макроекономічних новин, інвесторів також чекає публікація так званої "Бежевої книги" - звіту про економічну ситуацію в США, який регулярно випускається ФРС.

На корпоративному фронті котирування автомобільного гіганта General Motors зросли на 3,1% в ході pre-market торгів після заяви компанії про те, що вона виплатить перші з 2008 р. дивіденди, що свідчить про значне поліпшення ситуації для компанії. У 2009 р. GM довелося вдатися до допомоги федерального уряду задля подолання важких фінансових труднощів. Тепер GM почне платити дивіденди в розмірі 0,3 дол. на акцію вперше з липня 2008 р., коли виплата дивідендів була припинена.

Котирування рітейлера класу "люкс" Burberry відзначилися зростанням на торгах в Лондоні, після того як компанія повідомила про зростання виручки від роздрібної торгівлі за III квартал на 14%.

Станом на 13:53 за київським часом 15 січня 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones підвищилися на 34,00 пункту (+0,21%), на індекс S&P - ростуть на 2,90 пункту (+0,16%), на індекс Nasdaq - піднімаються на 12,00 пункту (+0,34%).