ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 16 січня очікується бічний рух індексів

На відкритті фондових торгів в США 16 січня очікується бічний рух індексів на тлі цілого ряду новин.

На відкритті фондових торгів в США 16 січня очікується бічний рух індексів на тлі цілого ряду новин, потік яких не вичерпується не тільки завдяки макроекономічним даними, але і за рахунок початку сезону корпоративної звітності американських компаній.

Сьогодні до публікації запланований цілий ряд фінансових звітів за квартал. Увага інвесторів буде, безумовно, прикута до квартальної звітності найбільших банків Goldman Sachs, Citigroup та інвестиційної BlackRock.

Згідно з очікуваннями аналітиків Reuters, прибуток на акцію BlackRock складе 4,33 дол., що трохи вище показника за IV квартал минулого року, коли прибуток досяг позначки в 3,96 дол./акція. Для Goldman Sachs прогноз по прибутку становить 4,21 дол./акція проти 5,60 дол/акція, отриманих за аналогічний квартал 2012 р. щодо Citigroup, то тут прогнози більш оптимістичні: якщо роком раніше прибуток за IV квартал становила 0,69 дол./акція, то в IV кварталі 2013 р. аналітики прогнозують зростання показника до 0,96 дол. за акцію компанії.

Напередодні звітності котирування Goldman Sachs завершили попередній торговий день зростанням на 1,2%, акції Citigroup відзначилися впевненою динамікою в ході pre-market торгів, додавши в ціні 1,1%, а котирування BlackRock піднялися напередодні на 0,7%.

На цьому корпоративні новини не закінчуються. Крім яскравих представників банківського сектора, своїми "досягненнями" за квартал поділяться високотехнологічна Intel, а також American Express. Напередодні звітності котирування Intel просідають на 0,3%, а акції American Express закрили попередню сесію подорожчанням на 1,3%.

На макроекономічному фронті до публікації готується доповідь по динаміці споживчих цін в країні, а також щотижневий звіт по ринку праці. Очікується, що в річному численні споживчі ціни в США в грудні зросте на 1,5%, а в місячному численні підвищиться на 0,3%. Крім того, аналітики прогнозують, що число первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, що завершився 10 січня, становитиме 328 тис. вимог, що трохи нижче показника, зафіксованого тижнем раніше, коли кількість вимог склала 330 тис.

Котирування проблемного рітейлера J.C. Penney піднялися в ході продовженій сесії напередодні на 1,2%. Приводом для такої позитивної динаміки стали новини про те, що рітейлер, що зазнає труднощі, прагнучи скоротити витрати, скорочує близько 2 тис. робочих місць і закриває 33 магазину.

Котирування Hewlett-Packard тим часом додають в ході pre-market торгів 1,9%. Інвестори вірять в плани компанії збільшити продажі нових планшетів на індійському ринку.

Станом на 13:01 за київським часом 16 січня 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones знижуються на 16,00 пункту (-0,10%), на індекс S&P - просідають на 2,00 пункту (-0,11%), на індекс Nasdaq - піднімаються на 2,00 пункту (+0,06%).