ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 26 листопада очікується бічний рух провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 26 листопада очікується бічний рух провідних індексів. Американські ринки дещо збавили обороти напередодні свята: 28 листопада в США відзначають День подяки.

Торгова сесія в США 25 листопада завершилася "боковим" різноспрямованим рухом в середньому на 0,1% по модулю. Індекс Nasdaq в ході сесії подолав позначку в 4000 пунктів, однак не зміг зберегти позиції і закрив торги нижче заповітного значення. Два інших індексу Dow Jones і S&P 500, не тільки досягли психологічно важливих значень 16000 пунктів і 1800 пунктів відповідно, але і закріпили позиції.

Вплив на хід торгів продовжує надавати головна новина минулого дня - про досягнення угоди з Іраном щодо його ядерної програми. Згідно з домовленістю, Тегеран на півроку призупиняє роботи по збагаченню та знищує свої запаси високозбагаченого урану, а з кінця травня 2014р. збагачує уран лише до п'ятивідсоткового рівня. Зі свого боку, західні держави починають поступове згортання санкцій відносно Тегерана. Досягнута домовленість має першорядне значення для компаній нафтового сектора, адже вона призведе до зниження цін на "чорне золото". На цьому тлі американські нафтові корпорації закрили минулі торги по більшій частині зниженням котирувань.

В полі макроекономічних новин інвесторів чекають публікації цілого ряду нових даних по американському ринку нерухомості, серед яких обсяги будівництва нових будинків і кількість виданих дозволів на будівництво. Також фахівці дослідницької організації Conference Board повідомлять останні дані по індексу споживчої довіри в США.

Сьогодні інвестори також чекають квартальних звітів книжкового рітейлера Barnes & Noble і виробника прикрас Tiffany. Обидва вони звітуватимуть до офіційного торгового старту. Акції Barnes & Noble напередодні звітності просідають на 0,5%, а котирування Tiffany ростуть на 0,4%.

Виробник офісної техніки Hewlett-Packard відзвітує вже після відкриття сесії. Його папери в ході pre-market торгів дорожчають на 0,2%.

Котирування круїзного оператора Carnival просідають до офіційного відкриття торгів на 1,9% на тлі інформації про те, що один з топ-менеджерів компанії продав близько 30% пакету належних йому паперів Carnival.

Станом на 15:33 мск 26 листопада ф'ючерси на індекс Dow Jones ростуть на 1,00 пункту (+0,01%), на індекс S&P - знижуються на 0,9 пункту (-0,05%), на індекс Nasdaq піднімаються на 1,5 пункту (+0,04%).