ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 28 січня очікується різноспрямований рух індексів

На відкритті фондових торгів в США 28 січня очікується різноспрямований рух індексів.

На відкритті фондових торгів в США 28 січня очікується різноспрямований рух індексів. Два з трьох провідних індексів можуть переломити динаміку попередньої торгової сесії і взяти торговий старт в "зеленому полі. Ф'ючерси на високотехнологічний Nasdaq до офіційного торгового старту трохи просідають, тоді як на Dow Jones industrial average і S&P 500 знаходяться в "зеленій" зоні.

У числі компаній, які звітують до офіційного відкриття торгів, і мультимедійна комунікаційна компанія Comcast, автовиробник Ford і фармацевтична компанія Pfizer. Після офіційного завершення сесії стануть відомі квартальні результати Yahoo, телекомунікаційної AT&T, а також виробника електронних ігор Electronic Arts.

Чистий прибуток до оподаткування Ford за рік склав 8,6 млрд. Скоректований прибуток на акцію компанії за підсумками IV кварталу склав 0,31 дол. Квартальна виручка досягла позначки 37,6 млрд проти 36,3 млрд дол. роком раніше. Аналітики очікували, що виручка компанії за підсумками кварталу складе 35,17 млрд дол., а прибуток на акцію буде зафіксована на рівні 0,28 дол. Після публікації операційних результатів котирування компанії відзначилися впевненим зростанням в ході pre-market торгів.

Скоригований чистий прибуток Pfizer фармацевтичної на акцію компанії за підсумками IV кварталу склав 0,56 дол., тоді як аналітики розраховували, що компанія отримає прибуток на рівні 0,52 дол./акція. Звіт вразив інвесторів, на тлі чого котирування компанії виросли в ході pre-market торгів на 3%.

Котирування виробника смартфонів Apple обрушилися в ході продовженій сесії напередодні більш ніж на 8%. Сьогодні, в ході pre-market торгів папери втрачають в ціні 6,6%. Приводом для цього став звіт компанії, де вона повідомила про продажі своїх популярних смартфонів iPhone за IV квартал, які поступилися очікуваним. Згідно з доповіддю, Apple за останні три місяці 2013 р. продала 51 млн iPhone, що на 47,8 млн більше, ніж роком раніше. Аналітики з Уолл-стріт, тим не менш, очікували більш вражаючих результатів і розраховували, що компанія продасть близько 57 млн смартфонів.

В центрі уваги інвесторів залишаються економіки країн, що розвиваються, роздираються політичною нестабільністю. Так, сьогодні стало відомо, що український прем'єр-міністр Микола Азаров подав у відставку, про що повідомила прес-служба уряду України. Подібний крок зроблений ним для послаблення політичної напруженості і припинення кровопролиття в країні.

Крім того, увага інвесторів залишається прикута до засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США. Інвестори очікують, що за результатами чергового засідання ФРС в черговий раз прийме рішення скоротити програму стимулюючих заходів.

Станом на 14:48 за київським часом 28 січня 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones підвищилися на 87,00 пункту (+0,55%), на індекс S&P - ростуть на 6,70 пункту (+0,38%), на індекс Nasdaq - знижуються на 12,75 пункту (-0,36%).