ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 7 квітня очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 7 квітня 2014 р. очікується зниження провідних індексів на тлі очікування інвесторами сезону корпоративної звітності, який стартує вже на поточному тижні.

На відкритті фондових торгів в США 7 квітня 2014 р. очікується зниження провідних індексів на тлі очікування інвесторами сезону корпоративної звітності, який стартує вже на поточному тижні.

Компанією, традиційно відкриває сезон корпоративної звітності в США, залишається алюмінієвий гігант Alcoa Inc., який оприлюднить результати своєї фінансової діяльності за звітний квартал вже 8 квітня 2014 р. після офіційного закриття торгів. Серед інших компаній, чиї звіти заплановані на поточний тиждень, також значаться два гіганта американського банківського сектора Jpmorgan Chase & Co. і Wells Fargo & Co.

Сьогодні, тим не менш, опинився небагатий на корпоративні новини. В ході pre-market торгів у Нью-Йорку зниженням відзначилися котирування інтернет-компаній. Папери Facebook Inc. до офіційного початку торгів втрачають в ціні 1,3%, котирування Twitter Inc. знижуються на 1,4%, також як і котирування Priceline Group Inc.

Котирування рітейлера Sprouts Farmers Market Inc., спеціалізується на продажі продуктів харчування, відчутно знизилися в ході продовженій сесії 4 квітня, після того як компанія повідомила про відкликання чорного перцю з причини можливого вмісту в продукті сальмонели. Як зазначила компанія, жодного випадку захворювання зареєстровано не було.

Незважаючи на деяку волатильність, зафіксовану на початку поточного року, аналітики, проте, сходяться на думці, що ринок продовжить демонструвати "бичачі" тенденції.

Загальний торговий фон також залишається досить прохолодним. Фондові торги в Японії завершилися зниженням індексу Nikkei майже на 1,7%, що почасти сприяло деяке зміцнення ієни. Торгова сесія в Європі також відкрилася в "червоній" зоні, де німецький DAX за станом на 11:11 за київським часом продемонстрував найбільш значне зниження, втративши 1,28%. Загальна спадна динаміка пояснюється в першу чергу активною розпродажем в кінці торгової сесії в США 4 квітня.

Станом на 14:35 за київським часом 7 квітня 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones знижуються на 36,00 пункту (-0,22%), на індекс S&P - просідають на 7,50 пункту (-0,40%), а на індекс Nasdaq - опускаються на 26,50 пункту (-0,75%).