ua en ru

На відкритті фондових торгів в США очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 3 грудня 2013 р. очікується зниження провідних індексів, про що свідчить динаміка ф'ючерсів на біржові індекси. Напередодні індекси знизилися, а Dow Jones в ході торгів опускався нижче психологічного рівня в 16 тис. пунктів.

На ринку зберігаються побоювання з приводу більш раннього початку згортання "кількісного пом'якшення" (QE) Федеральною резервною системою (ФРС) США. Протокол останнього засідання ФРС, що проводилося в кінці жовтня, свідчить, що представники Центробанку розглядають можливість скорочення програми QE в найближчі місяці, якщо економічні умови продовжать поліпшуватися.

Сьогодні не запланована публікація будь-яких значущих даних по економіці США, однак 4 грудня Міністерство торгівлі відзвітує про продажі нових будинків за вересень і жовтень, а 6 грудня Міністерство праці оприлюднює ключова доповідь щодо зайнятості за листопад.

Відчувається дефіцит корпоративних новин, тому особливу увагу буде звернено на звіти найбільших автовиробників по кількості продажів в США за минулий місяць (будуть виходити сьогодні ввечері).

Котирування технологічного гіганта Apple можуть зрости на тлі новини про покупку компанії Topsy Labs, що спеціалізується на індексацію та аналізі повідомлень в соціальних мережах. Ціна операції, за неофіційними даними, склала понад 200 млн дол. До теперішнього часу Apple не проявляла інтересу до соціальних медіа, і аналітики гадають, навіщо виробник iPhone і iPad придбав компанію, що має доступ до колосального архіву повідомлень в Twitter.

Станом на 16:35 мск ф'ючерси на індекс Dow Jones знижуються на 39,00 пункту (-0,24%), на індекс S&P - на 5,10 пункту (-0,28%), на індекс Nasdaq - на 6,00 пункту (-0,17%).