ua en ru

На ринку Форекс спостерігається спад на тлі невизначеної монетарної політики США

Обсяги валютного трейдингу в компанії ICAP, найбільшому в світі междилерському брокері, впали до шестирічного мінімуму. Зниження волатильності і невизначеність щодо подальшого курсу монетарної політики США призвели до спаду на ринку Форекс. У жовтні обсяги валютного трейдингу ICAP скоротилися на 17% - до 77 млрд дол., впавши вже третій місяць поспіль.

Як зазначає РБК-ТВ, в першу чергу це викликано тим, що інвестори на ринку Форекс заплуталися в політиці ФРС: вони не знають, коли чекати скорочення програми кількісного пом'якшення. У вересні американський центробанк багатьох застав зненацька своїм рішенням не згортати програму QE, адже ринки тоді вже готувалися до зменшення обсягів викупу облігацій. Потім через незатверджений бюджет на два тижні була зупинена робота уряду, і в жовтні ФРС знову вирішила нічого не робити. Раніше Бен Бернанке обіцяв почати згортати програму стимулювання до кінця цього року, але тепер багато на ринку Форекс взагалі не чекають ніяких серйозних заходів раніше весни.

Крім того, Форекс-трейдерів засмучує падіння волатильності основних валютних пар, зокрема євро/долар. На неї припадає чверть усієї валютної торгівлі в світі, і при цьому з минулого року пара євро/долар торгується у вузькому діапазоні. В JP Morgan зазначили, що вона є самою низковолатильной серед всіх доларових кросів, за винятком хіба що тих, в яких курс національної валюти прив'язаний до "американцеві".