ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися зростанням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 6 травня 2014 р. почалися зростанням провідних фондових індексів. Станом на 09:10 за київським часом індекс ММВБ виріс на 0,58% - до 1305,82 пункту.

Торги на російському ринку акцій 6 травня 2014 р. почалися зростанням провідних фондових індексів. Станом на 09:10 за київським часом індекс ММВБ виріс на 0,58% - до 1305,82 пункту. Індекс РТС виріс до позначки в 1153,20 пункту, що на 0,85% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій 5 травня завершилися невеликим зниженням основних індексів при порівняно скромних обсягах. Індекс ММВБ знизився на 0,50% - до позначки 1298,29 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 0,48% - до 1143,44 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав менше 288 млрд руб.

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції ВТБ (+0,26%), ФСК ЄЕС (+0,54%), "Сургутнафтогазу" (+0,93%). У "червоній" зоні завершили сесію папери " Газпрому " (-0,79%), Лукойлу (-0,96%), МТС (-1,12%).

На думку головного аналітика управління досліджень і аналітики Промсвязьбанка Олега Шагова, загальний фон для російського ринку на початку дня сьогодні складається помірно позитивним. Ф'ючерси на індекси США трохи додають. Азіатські ринки малоактивні з-за національних свят. Ціни на нафту Brent коливаються біля 107,5 дол./бар.

Старт російської торгової сесії експерт очікує побачити в позитивному ключі, припускаючи, що висхідна динаміка західних фондових індексів може допомогти і індексу ММВБ відіграти частину тих втрат, які він поніс у попередні дні. При цьому ймовірність переписування індексом ММВБ вчорашніх максимумів сьогодні, на думку аналітика, в два рази більше оновлень їм тижневих мінімумів.

Старший аналітик Альфа-банку Гельди Союнов вважає, що активність учасників торгів продовжує залишатися низькою на тлі вихідних в Лондоні. Перед початком торгів 6 травня складається негативний зовнішній фон. Експерт зазначає, що новинний потік з України сьогодні знову буде визначати настрої інвесторів на російському ринку акцій.

На думку заступника генерального директора з інвестиційного аналізу ІК "Церіх Кепітал Менеджмент" Андрія Верникова, торги на російському ринку акцій сьогодні можуть відкритися зростанням, і вранці "бики" візьмуть ініціативу в свої руки. Проте, зазначає експерт, сигнали на покупку вітчизняних акцій відсутні, хоча в акції "Сургутнефтегаза" у разі закріплення ціни вище позначки 25,193 такий сигнал може з'явитися. Американський високотехнологічний індекс NASDAQ днями пробив наверх місячний спадний канал, але з точки зору технічного аналізу виглядає слабо. Індекс Russell 2000 також виглядає слабо. У зв'язку з цим експерт не може рекомендувати покупку акцій широким фронтом.