ua en ru

В США фондові торги 12 лютого закрилися різноспрямованим рухом індексів

Фондові торги в США 12 лютого закрилися різноспрямованим рухом індексів, яке змінило ралі, що запанувало на американських торгових майданчиках у зв'язку з виступом Джанет Йеллен, а також макроекономічними даними з Китаю.

Фондові торги в США 12 лютого закрилися різноспрямованим рухом індексів, яке змінило ралі, що запанувало на американських торгових майданчиках у зв'язку з виступом Джанет Йеллен, а також макроекономічними даними з Китаю.

Напередодні торгова сесія стартувала в упевненому плюсі. Трохи раніше стало відомо, що профіцит торгового балансу КНР в січні 2014 р. виріс до 31,86 млрд дол. (при консенсус-прогнозі на рівні 23,65 млрд дол.), що стало максимальним значенням з січня 2009 р. При цьому експорт КНР за звітний місяць виріс на 10,6% у річному обчисленні, а імпорт КНР - на 10,0%. Аналітики очікували зростання показників на 2,0% та 3,0% відповідно.

Важливою новиною також залишається мова нового керівника ФРС Дж.єллен, вимовлена перед конгресом США. Зазначивши помірне відновлення економіки, вона підкреслила відданість поточним курсом ФРС, спрямованого на поступове скорочення програми QE3, а також натякнула, що фінрегулятор не має наміру приймати різких кроків у даному напрямку.

Зміцнити очікування інвесторів допомогла і новина про те, що сенат конгресу США схвалив законопроект, що дозволяє розширити ліміт державного боргу без додаткових умов, що має запобігти можливість чергового дефолту в США. Законопроект був затверджений 55 голосами "за", 43 сенатори проголосували "проти". Дебати щодо законопроекту тривали близько години. Нинішній законопроект став першим з 2009 р. аналогічним документом про підвищення "стелі" держборгу, не пов'язаних з поступками республіканцям.

Таким чином Nasdaq на закритті торгів опинився в "зеленій" зоні, хоча його досягнення складно назвати вражаючими. Двоє колег S&P 500 і Dow не змогли продемонструвати і цього, закривши торговий день в "червоному полі.

Справжнім розчаруванням для інвесторів стало повідомлення компанії Procter & Gamble, яка повідомила про зниження власного прогнозу продажів і прибутку на цілий рік.

Котирування Cisco піднялися на тлі її звітності. Компанія працює в сфері мережевих технологій, відзвітувала про зростання прибутків і продажу. Реальні показники трохи перевищили прогнози Уолл-стріт, на тлі чого котирування виросли на 0,6%.

Ринкова капіталізація компанії Whole Foods, що спеціалізується на виробництві продуктів харчування, знизилася на 0,7%, після того як компанія відзвітувала про прибуток і продажі, які виявилися нижче передбачуваних, а також знизила власний прогноз.

Котирування онлайн-рітейлера Amazon знизилися на 3,5%, після того як аналітики UBS знизили рекомендації по паперах компанії з "купувати" до "нейтральний".

За підсумками торгової сесії 12 лютого 2014 р. індекс Dow Jones знизився на 30,83 пункту (-0,19%) - до 15963,94 пункту, індекс S&P знизився на 0,49 пункту (-0,03%) - до 1819,26 пункту, а індекс Nasdaq - на 10,24 пункту (+0,24%) - до 4201,29 пункту.