ua en ru

В США фондові торги 14 січня завершилися впевненим зростанням провідних індексів

В США фондові торги 14 січня завершилися впевненим зростанням провідних індексів.

Фондові торги в США 14 січня завершилися впевненим зростанням провідних індексів на тлі фінансової звітності двох провідних американських банків, так і у зв'язку з оптимізмом інвесторів з приводу компаній технологічного сектора.

Індекс Dow за підсумками торгової сесії додав 115 пунктів, в той час як S&P 500 і Nasdaq також відзначилися деяким зростанням. Новий індекс CNNMoney Tech 30 піднявся частково за рахунок підвищення вартості паперів Intel на тлі позитивного доповіді аналітиків компанії. Таким чином, після серйозного просідання ринку за результатами сесії днем раніше інвестори знову повернулися до прибутків і продовжують використовувати ситуацію в своїх інтересах.

Одними з головних подій днем раніше стали квартальні звіти двох американських гігантів банківського сектора: Jpmorgan Chase і Wells Fargo. Згідно зі звітом Jpmorgan Chase & Co., його прибуток за підсумками 2013 р. знизився на 16% і склала 17,9 млрд дол. За підсумками IV кварталу 2013 р. чистий прибуток становив 5,28 млрд дол. (1,30 дол./акція). Результат, незважаючи на зниження, виявився краще прогнозів, що сприяло зростанню котирувань компанії. Скорочення прибутку банк пояснив зниженням виручки, а також витратами на податки і судові розгляди. Папери J.P.Morgan Chase за підсумками торгів додали в ціні 0,1%.

Чистий прибуток іншого найбільшого банку США Wells Fargo за підсумками року збільшилася на 16% - до 21,9 млрд дол. В IV кварталі 2013 р. прибуток зріс на 10% - до 5,6 млрд дол. з 5,1 млрд дол., отриманих роком раніше. Прибуток на акцію склав 1 дол. проти прогнозованого аналітиками Reuters прибутку в розмірі 0,98 дол./акція. Папери Wells Fargo закрили торги підвищенням на 0,07%.

Нагадаємо, що цього тижня свої квартальні звіти опублікують такі американські банки, як Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs і Morgan Stanley.

Тим часом котирування виробника електрокарів Tesla злетіли більш ніж на 15% на тлі інформації про зростання продажів компанії. Згідно заяві, зробленій у ході автошоу в Детройті, в IV кварталі 2013 р. компанія продала 6900 автомобілів Model S, що на 25% вище показника минулого кварталу і на 20% перевищує найсвіжіші з власних прогнозів компанії.

Котирування високотехнологічної компанії Microsoft піднялися на 2,3%, навіть незважаючи на новини про зниження оцінки паперів фахівцями компанії Citigroup. Котирування Google тим часом досягли історичного максимуму на тлі повідомлення про те, що високотехнологічний гігант купує компанію Nest Labs за 3,2 млрд дол.

Котирування Charter Communications опинилися під вплив інформації про те, що компанія зробила пропозицію про покупку Time Warner Cable, проте остання відкинула пропозицію. У зв'язку з цим котирування Charter Communications виросли за підсумками торгів на 2,3%, а акції Time Warner Cable подорожчали на 2,7%.

Папери рітейлера GameStop, що спеціалізується на продажі електронних ігор, обвалилися в ціні, скотившись на 19,9%, після того, як компанія відзвітувала від слабких продажах у святковий період.

За підсумками торгової сесії 14 січня 2014 р. індекс Dow Jones виріс на 115,92 пункту (+0,71%) - до 16373,86 пункту, індекс S&P додав 19,68 пункту (+1,08%) - до 1838,88 пункту, а індекс Nasdaq піднявся на 69,71 пункту (+1,69%) - до 4183,02 пункту.